Bulvių patiekalų sezonas jau prasidėjo, nesvarbu, kad vasariška kaitra neskuba trauktis. Daugelis jau pasiilgo rudeniškos vėsos ir šio sezono mėgstamiausių patiekalų. Tad savaitgalis – puiki proga jaukiai ir gardžiai jais pasidžiaugti artimųjų apsuptyje.
cepelinai
Cepelinai – neatsiejama lietuvių virtuvės dalis. O jeigu jie paruošti pagal močiutės receptą – atsisakyti neįmanoma!...
Pirmąjį vasario sekmadienį, vasario 5-ąją, nepamirškite pasimėgauti cepelinais, mat būtent šią dieną tradiciškai bus švenčiama Pasaulio cepelinų diena. Nors naminių cepelinų pasigaminti nėra taip paprasta, žinant kelias gudrybes – juos paruošite be vargo....
Šį kartą norisi pakeliauti daug plačiau po pasaulį ir pasidomėti kaip gi skirtingos šalys priėmė Kolumbo atgabentą gėrį – bulves. Europoje kiekviena tauta atrastų savo valgiaraščiuose bent kelis tradicinius patiekalus, kuriuose naudojamos bulvės. Lietuvoje mums gerai pažįstami bulviniai blynai ar cepelinai populiarūs ir kaimyninėse šalyse, tokiose kaip Lenkija, Ukraina ar Baltarusija. Dažniausiai kiekvienas turi savo specialius receptus, kurie virtuvėje virsta šede...