Prasidėjus pačiam bulvių derliaus pikui, vis daugiau lietuvių užsimano kažką iš jų pasigaminti. Minkštutėlis ir purus viduje, apskrudęs iš išorės – bulvių plokštainis tiesiog neturi lygių. Jam nereikia jokių įmantrių kulinarinių įgūdžių, o sutaupyti mėgstantys žino, kad prireiks vos kelių pigių ingredientų.
bulvių plokštainis
Sakoma, kad bulvės užima ketvirtąją vietą tarp mėgstamiausių pasaulyje daržovių. O dar ypatingesnę meilę joms jaučia lietuviai, kurių tradiciniai patiekalai be bulvių būtų tiesiog neįsivaizduojami. Tačiau, kaip paruošti jas taip, kaip dar niekuomet nesate valgę? Virtuvės šefas bei TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco šį sekmadienį bus paruošęs staigmenų – bulvių lazanijai su kumpiu ir sūriu taps sunku atsispirti! ...
Savaitgalis - tai metas, kai pagaliau galite niekur neskubėti, mėgautis kiekviena akimirka ir leisti sau mažas nuodėmes. Tebūnie šįkart tai patiekalai iš bulvių. Pateikiame tris pasiūlymus....
Bulvių patiekalų sezonas jau prasidėjo, nesvarbu, kad vasariška kaitra neskuba trauktis. Daugelis jau pasiilgo rudeniškos vėsos ir šio sezono mėgstamiausių patiekalų. Tad savaitgalis – puiki proga jaukiai ir gardžiai jais pasidžiaugti artimųjų apsuptyje.
Ruduo yra bulvės – tikros lietuviškos daržo karalienės – laikas. Jų auginama visokių rūšių – tinkamų košėms ar cepelinams, sriuboms ar mišrainėms. Bulvių rūšys skiriasi skoniu, spalva, krakmolingumu. Visgi, norint šią daržovę pažinti geriau, verta išbandyti ne tokius tradicinius receptus....