Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu....
arbūzas
Kai parduotuvėse atsiranda arbūzai ir dar su maža kaina – tai ženklas, kad prasidėjo tikra vasara. Kulinarijos ekspertai teigia, kad arbūzai puikiai tinka ne tik gardžiuotis, bet ir įvairiems patiekalams gaminti, o šios vasaros viena iš maisto tendencijų – būtent patiekalai su arbūzais....
Vasarą arbūzu daugelis užkandžiauja kone kiaurą dieną. Taip puikiai pažįstamas, regis, jis nebegali nustebinti. Tačiau vos keli iš Azijos virtuvės atkeliavę priedai, tokie kaip žuvies ir sojų padažas, jį pakeis neatpažįstamai. Socialiniuose tinkluose populiarėja metodas arbūzui suteikti šviežio tuno skonį ir tekstūrą – toks jis puikiai tiks „poke“ dubenėliams ar Rytų skonių įkvėptam stalui.
Sultingas ir saldus – daugeliui arbūzas yra viena mėgstamiausių uogų. Tačiau jį mėgsta ir grožio pramonėje, ypač odos priežiūros srityje....
Sugrįžus karščiams, arbūzo norisi kaip niekad – šis sultingas vaisius vasarą yra skaniausias užkandis, turintis nepaprastų gaivinimo galių. O arbūzas atrodys net dar skanesnis, jeigu išmoksite triuką, kaip jį supjaustyti paprasčiau – išvengsite netvarkos ir limpančių pirštų....