53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Verdantys kiaušiniai
Verdantys kiaušiniai / DALLE

Kiaušinius virkite būtent taip ir būtent tiek laiko – nustebsite: mokslininko formulė tobulai virtiems kiaušiniams

Ar įsivaizduojate tobulus pusryčius be tinkamai išvirto kiaušinio? Minkštas trynys, apsuptas idealiai išvirto baltymo, ir šalia gulinti skrudintos duonos riekelė – tai receptas, kuris gali pradžiuginti net ir niūriausią rytą. Tačiau kiek iš mūsų iš tiesų žino, kaip pasiekti šį paprastą kulinarinį šedevrą?

Dailystar.co.uk rašo, kad niekas nelieka patenkintas, kai ryte tenka valgyti pervirtą kiaušinį, į kurį nieko nepamirkysi. Įsivaizduokite, kad galėtumėte kiekvieną rytą mėgautis tobulai paruoštu kiaušiniu. Tai nebe svajonė, o realybė, kurią mums padovanojo maisto mokslas!

Auksinė virimo laiko taisyklė

Dr. James Hind iš Notingemo universiteto sukūrė formulę, kuri žada revoliuciją jūsų virtuvėje. Jo tyrimai atskleidė, kad tobulam rezultatui pasiekti reikia laikytis tikslaus laiko: 4 minutės ir 25 sekundės. Skamba paprastai? Taip, bet paslaptis dar slypi ir detalėse.

Kaip teisingai virti minkštą kiaušinį?

  1. Įsitikinkite, kad vanduo tikrai verda prieš įdedant kiaušinius. Tiesiai ant kiaušinių pilamas verdantis vanduo iš virdulio yra netinkamas, kiaušinis tada neišvirs gerai.
  2. Po virimo pamerkite kiaušinius į šaltą vandenį lygiai 57 sekundėms. Nei daugiau, nei mažiau. Rekomenduojama naudoti chronometrą telefone.

Dr. Hind pabrėžia: “Mes mėgstame skystą trynį, bet ne baltymą. Tikiuosi, kad ši formulė leis žmonėms pasiekti aukščiausią kulinarinį komfortą.”

Kiaušinis pusryčiams
Kiaušinis pusryčiams / Unsplash

Ekspertas taip pat primena, kad baltą duoną skrudinti reikia vos mažiau nei tris minutes ir pjaustyti 2,1 cm juostelėmis.

Tyrimą užsakęs „British Lion Eggs“ pirmininkas Andrew Joret sako: „Klasikinis patiekalas, pavyzdžiui, virtas kiaušinis ir duonos riekės tebėra britų mėgstamiausias pusryčių patiekalas, ir nors tai yra visiškai paprastas valgis, jis gali būti didingas, kai puikiai paruoštas“.

Įdomūs kiaušinių valgymo įpročiai

Įdomu tai, kad britų pomėgiai kiaušinių ir skrebučių atžvilgiu yra gana specifiški. Net 62% apklaustųjų reikalauja nupjauti plutelę nuo skrudintos duonos (žinoma – šviesios), o 65% visada renkasi nesūdytą sviestą.

Kalbant apie kiaušinio lupimą, nuomonės išsiskiria: 52% pradeda nuo smailiosios pusės, o 20% – nuo bukosios.

Be to, nors 37% lukštą pramuša šaukšteliu, 32% viršūnėlę nupjauna peiliu!

Tačiau nepamirškite, kad kiekvienas turime savo skonį. Mokslininkas Dr. Hind, pavyzdžiui, mėgsta rudą duoną su plutele, sūdytą sviestą ir šiek tiek druskos kiaušinyje. Jis kiaušinį pradeda valgyti nuo bukojo galo, jį nupjaudamas dantytu šaukštu.

Taigi, ar išbandysite šią mokslininkų sukurtą formulę, ar liksite ištikimi savo įpročiams? Nesvarbu, kurį kelią pasirinksite, prisiminkite – 4 minutės ir 25 sekundės gali būti raktas į tobulus pusryčius.

Mano išsaugoti straipsniai