Kas nemėgsta išvykų už miesto ir draugiškų piknikų kolektyviniuose soduose ar tiesiog gamtoje? O koks gi poilsis be skanaus gryname ore paruošto maisto? Siūlome 2 receptus, kuriuos tikrai verta išbandyti.
Kaukazietiški šašlykai su paprikomis
Trys-keturios porcijos, 140 minučių, 380 kilokalorijų.
Jums reikės:
• 1 kilogramo kiaulienos
• 3 svogūnų
• 2 skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų
• 1 saujelės petražolių
• 100 gramų majonezo
• maltų raudonųjų ir juodųjų pipirų
• pagal skonį druskos
Paruošimas:
1. Kiaulieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, sudėkite juos į puodą.
2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, sumaišykite su mėsa.
3. Petražoles nuplaukite, nusausinkite, paskui susmulkinkite, suberkite į mėsą ir svogūnus. Sudėkite į puodą majonezą, maltus pipirus ir druską. Viską išmaišykite ir marinuokite vieną valandą.
4. Išimkite paprikų sėklas, minkštimą supjaustykite stambiais kvadratais.
5. Suverkite mėsą ant iešmų pramaišiui su paprikos gabalėliais.
6. Kepkite mėsą nuolat vartydami ant atviros ugnies, kol apskrus.
7. Iškeptus šašlykus patiekite su petražolėmis.
Granatų sultyse marinuoti avienos šašlykai
Trys-keturios porcijos, 110 minučių, 345 kilokalorijos
Jums reikės:
• 700 gramų avienos filė
• 150 gramų granatų sulčių
• 3 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių
• 4 skiltelių česnako
• 3 saldžiųjų paprikų
• pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų
• 1 svogūno
• 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Padažui:
• 300 mililitrų natūralaus jogurto
• 1 saujelė kalendros
• 1 žaliosios citrinos sulčių
• 3 skiltelių česnako
Paruošimas:
1. Paruoškite marinatą. Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Dubenyje sumaišykite granatų ir citrinų sultis, susmulkintus česnakus, pjaustytus svogūnus, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
2. Mėsą nuplaukite, kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir užpilkite marinatu. Palikite trims valandoms.
3. Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Ant iešmo maukite pramaišiui mėsą, svogūno žiedą ir paskui paprikos gabalą.
4. Kepkite mėsą tol, kol iškeps.
5. Paruoškite padažą. Česnaką nulupkite ir išspauskite. Kalendrą nuplaukite ir susmulkinkite. Jogurtą sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, smulkintais česnakais, maltais pipirais ir smulkinta kalendra.
6. Iškeptus šašlykus patiekite su padažu.
Skanaus!