Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Sriuba su pupelėmis ir kepta šonine

Sriuba su pupelėmis ir kepta šonine

Soti, viliojamos spalvos pupelių sriuba skani išvirta tiek su vištienos, tiek su daržovių sultiniu. Jeigu norite sriubą išvirti labai greitai, naudokite konservuotas pupeles.

 Reikės:
3 l vištienos arba daržovių sultinio,
1 stiklinės pupelių,
100-150 g kiaulienos šoninės,
2-3 bulvių,
2 morkų,
svogūno,
lauro lapelio,
druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti
* Pupeles iš vakaro užmerkite. Prieš verdant sriubą jas išvirkite, nusunkite.
* Šoninę supjaustykite šiaudeliais arba stambiau ir kepkite ant silpnos ugnies, kol ims skrusti.
* Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir suberkite į užvirintą sultinį. Virkite apie 15-20 min.
* Svogūną nulupkite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir įmeskite į puodą. Suberkite prieskonius. Virkite dar 10 min.
* Į sriubą suberkite keptą šoninę ir pupeles. Pavirkite apie 5 min. Svogūno puseles ir lauro lapelį išgriebkite.
* Sriubą patiekite pagardintą grietine arba grietinėle.

Verta žinoti
Svogūnus šiai sriubai galima supjaustyti žiedais ar smulkiau ir gerai pakepinti aliejuje ar svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.

Mano išsaugoti straipsniai