Soti, viliojamos spalvos pupelių sriuba skani išvirta tiek su vištienos, tiek su daržovių sultiniu. Jeigu norite sriubą išvirti labai greitai, naudokite konservuotas pupeles.
Reikės:
3 l vištienos arba daržovių sultinio,
1 stiklinės pupelių,
100-150 g kiaulienos šoninės,
2-3 bulvių,
2 morkų,
svogūno,
lauro lapelio,
druskos, pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti
* Pupeles iš vakaro užmerkite. Prieš verdant sriubą jas išvirkite, nusunkite.
* Šoninę supjaustykite šiaudeliais arba stambiau ir kepkite ant silpnos ugnies, kol ims skrusti.
* Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir suberkite į užvirintą sultinį. Virkite apie 15-20 min.
* Svogūną nulupkite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir įmeskite į puodą. Suberkite prieskonius. Virkite dar 10 min.
* Į sriubą suberkite keptą šoninę ir pupeles. Pavirkite apie 5 min. Svogūno puseles ir lauro lapelį išgriebkite.
* Sriubą patiekite pagardintą grietine arba grietinėle.
Verta žinoti
Svogūnus šiai sriubai galima supjaustyti žiedais ar smulkiau ir gerai pakepinti aliejuje ar svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.