Troškiniai tinkami visiems metų laikams. Tad siūlome išbandyti troškinį, kuris bus ne tik sotus, bet ir vizualiai spalvingas.
Saldžiųjų pipirų troškiniui su dešrelėmis reikės:
500 g šviežių dešrelių;
2 raudonos paprikos;
1 geltona paprika;
2 dideli svogūnai;
3 skiltelės česnako;
5 šaukštai grietinės;
druskos, pipirų, kumino, petražolių (pagal skonį).
Dešreles (kuriose dar galima įžvelgti mėsą) dedame į gilią keptuvę, įpilame kelis šaukštus vandens, uždengiame dangčiu ir kepame.
Kol dešrelės kepa, pasiruošiame daržoves – šiaudeliais supjaustome paprikas ir svogūnus, susmulkiname česnaką.
Kai dešrelės iškepa, jas išimame į dubenėlį, o į likusį sultinį su riebalais dedame svogūnus. Pakepame, o tada suberiame česnakus ir paprikas.
Kai daržovės apkepa, suberiame gabaliukais supjaustytas dešreles, įdedame grietinės, prieskonius ir dar patroškiname.
Valgoma su bulvėmis.
Skanaus!
P. S. Šio kiekio užtenka penkiems žmonėms ir dar gali likti vienam asmeniui kitos dienos pietums.
eitne.lt/2013/saldziuju-pipiru-troskinys-su-desrelemis/
Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.