Svarbiausi veiksniai, kuriant virtuvės interjerą, tai planavimas ir ergonomika. Reikia taip išdėstyti virtuvės elementus, kad kiekvienas jų būtų po ranka tada, kai reikia, juk tai viena praktiškiausių namų zonų, kuri vis dažniau tampa ir vakarėlių traukos centru.
Užkandžiams iškyloje: itališka užtepėlė
Įdomiausiai įrengti stogai iš viso pasaulio
Projektuodama virtuvę, ji visuomet vadovaujasi šia schema: maisto saugyklos vieta, erdvė padėti atneštam maistui, praustuvė, viryklė ir zona maisto patiekimui. Dar svarbu nepamiršti, kad tarp kiekvieno iš šių elementų, būtų paliktas laisvos vietos plotelis, taip atskiriant zonas.
Virtuvės interjere gali dominuoti šviesesnės spalvos, tačiau galima parinkti margesnį stalviršį su matiniu paviršiumi.
„Sunkiausias uždavinys projektuojant virtuvę – tinkamas jos elementų išdėstymas, turint gan nedidelę erdvę. Tada prasideda žaidimas su transformuojamais baldais, spalvomis, tekstūromis ir t.t. Taip pat šiuo metu vienas sunkesnių atvejų yra virtuvės salos įrengimas nedidelio ploto virtuvėje. Tuomet tenka skirti itin daug laiko, norint sukurti šiandien labai madingą virtuvės schemą“, – virtuvės interjero kūrimo subtilumus aiškino dizainerė.