53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
5 patarimai

5 patarimai, kaip itin paprastai atkimšti užsikimšusią kriauklę

Virtuvės arba vonios kriauklę labiausiai kemša įvairios smulkios atliekos: maisto likučiai, plaukai, riebalai, kavos tirščiai, siūlai ir panašiai. Tad užsikimšusi kriauklė – problema, kurios galima išvengti pakeitus įpročius ir į kriauklę nemetus atliekų. Tačiau jeigu taip nutiko ir kriauklė užsikimšo, pristatome kelis itin paprastus būdus, kaip be „baisių“ chemikalų ją atkimšti.

Pirmas būdas. Verdantis vanduo. Kriauklei atkimšti kartais gali užtekti paprasto verdančio vandens. Užvirinkite vandenį arbatinyje ir neskubėdami jį pilkite į kriauklę. Svarbu vandeniui duoti laiko atlikti savo darbą, todėl pilti reikia iš lėto, etapais, padarant trumpas kelių sekundžių pauzes.

Shutterstock

Antras būdas. Santechninė pompa yra viena paprasčiausių ir geriausiai žinomų kriauklės atkimšimo priemonių. Ji gali būti naudojama, kaip greitas problemos sprendimo būdas.

Shutterstock

Trečias būdas. Vielinės pakabos kabliukas. „Išžvejoti“ atliekas iš kriauklės vamzdžio galite su išlankstyta vieline pakaba. Ištieskite ją tiek kiek galite ir viename jos gale suformuokite nedidelį kabliuką. Tada kiškite kabliuką ir bandykite juo ištraukti kuo daugiau vamzdyje susikaupusių atliekų. Atminkite, kad atliekas pašalinsite ne stumdami jas žemyn, o ištraukdami jas iš vamzdžio. Kai pašalinsite atliekas, paleiskite karštą vandenį, kad šis baigtų atkimšti kriauklę.

Ketvirtas būdas. Sodos ir acto mišinys. Sumaišykite ⅓ puodelio sodos su ⅓ puodelio acto inde. Šis mišinys iškarto suputos, todėl nedelsdami supilkite jį į kriauklę. Palikite jį ten bent jau valandai, o geriau – per visą naktį. Tada pradėkite leisti karštą vandenį, kuris pabaigs darbą.

Shutterstock

Penktas būdas. Sodos, druskos ir karšto vandens mišinys. Sumaišykite ½ puodelio sodos su ½ puodelio druskos. Supilkite šį mišinį į vamzdį ir palaikykite taip 10-20 minučių. Tada įpilkite karšto vandens, kad prasidėtų cheminė reakcija, kuri turėtų atkimšti kriauklę.

Mano išsaugoti straipsniai