Nors labiau vasarai būdingos, bet ir rudenį vis dar sutinkamos voveraitės jau seniai yra tapusios neatsiejama lietuviškos virtuvės dalimi. Tiek prie mėsos, tiek ir prie šviežiai virtų bulvių, šie grybai yra mėgstami daugelio. Pats grybauti mėgstantis žinomas kulinaras ir keliautojas Vytaras Radzevičius ne tik atskleidžia, kodėl voveraitės – tokios populiarios, bet ir dalinasi išskirtiniu savo šeimos receptu.
Voveraitės
Prieš kelias savaites pirmosios pasirodžiusios miškuose, lietuviškos voveraitės jau nugulė ir parduotuvių lentynose. Žavinčios auksine spalva, kvapnumu ir išskirtiniu skoniu, jos kasmet yra vieni laukiamiausių grybų. Taigi, ką svarbu apie jas žinoti ir kaip, nusibodus tradiciniam dzūkiškam patiekalui, su jomis pasigaminti kažką įdomesnio?...
Puikus dalykas tie sumuštiniai: ir užkąsti, ir sočiai pavalgyti galima, nelygu, iš ko ir kaip pagaminti. Tai – ne tik duonos riekė su sviestu, dešra ar sūriu, tai – jau visas kulinarijos istorijos skyrius su daugybe receptų ir patarimų. Sumuštinius galima patiekti labai estetiškai, jie patogūs valgyti, greitai ir lengvai pagaminami....
Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse. Grybavimo asociacijos įkūrėjas ir pasaulio čempionas Vytenis Daugudis sako, kad tam tikrose vietose jau galima rasti voveraičių, be to, su išsiruošusiais jų ieškoti jis pasidalijo ir keliais patarimais, kuo privalu pasirūpinti ruošiantis į mišką....
Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse. Grybavimo asociacijos įkūrėjas ir pasaulio čempionas Vytenis Daugudis sako, kad tam tikrose vietose jau galima rasti voveraičių, be to, su išsiruošusiais jų ieškoti jis pasidalijo ir keliais patarimais, kuo privalu pasirūpinti ruošiantis į mišką. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ...
Grybų cheminė sudėtis artima mėsai, žuviai ir daržovėms. Tai tikras baltymų sandėlis. Juose yra visų žmogaus organizmui būtinų aminorūgščių: tirozino, gistidino, lecitino ir arginino, kurios nesunkai patenka į žarnyno sieneles....