Patiekalai, kuriuose pagrindinį vaidmenį atlieka smidrai, yra nesudėtingai paruošiami ir pribloškia savo elegancija bei skoniu. Jau įsibėgėjęs be galo išpopuliarėjusių šparagų sezonas yra nebrangus ir skanus, visgi Lietuvoje jis gan trumpas. Iš Lietuvos ūkių per 1 dieną į parduotuves atkeliaujantys švieži smidrai paprastai prekyboje siūlomi tik iki birželio pabaigos. Todėl verta ne tik jais pasimėgauti kiek širdis geidžia, bet ir įsidėmėti patarimus, kaip smidrus i...
Smidrai
Smidrai (kitaip šparagai) – gurmanų dievinamos daugiametės daržovės, kurios mūsų močiučių soduose buvo auginamos kaip dekoratyviniai krūmai. Turint kantrybės, šį augalą galima užsiauginti savo nuosavame darže ir džiaugtis tiek jo derliumi, tiek dekoratyvumu....
Gegužės mėnuo visame pasaulyje ypatingas tuo, kad žmonės valgo smidrus. Skamba juokingai, bet mes žvelgiame iš kulinarijos pasaulio. Smidrai – daugeliui lietuvių dar nėra įprastas maistas, tačiau be reikalo....
Pirmieji lietuviški smidrai jau rikiuojasi parduotuvių lentynose – žalieji, baltieji ir violetiniai šviežutėliai smidrai lepins gurmanus maždaug iki Joninių. Smidrai – greičiausiai auganti daržovė, kurios derlius sezono metu nuimamas kasdien, tad pats metas iki soties pasimėgauti išraiškingo skonio pasiilgta gėrybe. Beje, kulinarijos meistrai pažymi, kad nors smidrus ypač lengva paruošti, tačiau taip pat nesunku juos ir sugadinti, todėl dalijasi, ką svarbu žinoti j...
Kas yra afrodiaziakas? Paprastai taip vadinamas maistas, kuris skatina lytinį aktyvumą ir potraukį. Nors tokio maisto yra ir gyvūninės kilmės, bet dažniausiai tai būna augalai....