Jei prie namų neturite daržo ar gyvenate bute ir nuolat norite pagardinti patiekalus šviežiais ir kvepiančiais prieskoniais, jums pats laikas pradėti auginti savo mini daržiuką. Žaliuojantys prieskoniai ant palangės pamalonins ne tik jūsų skrandį. Nuostabi žalia spalva juk nuteikia pozityviai bei padeda atsipalaiduoti....
prieskoniai
Gėlės suteikia mūsų namams ir sodams gyvybės. Tačiau be mėgstamų orchidėjų, rožių yra ir tokių augalų, kuriais, matyt, niekada nepapuošime savo aplinkos ir galime tik pasvajoti dėl jų savikainos....
Kuo šalčiau, tuo daugiau prieskonių reikėtų naudoti savo virtuvėje. Daugelis iš jų sušildys geriau nei šiltas gėrimas....
Be prieskonių jau neįsivaizduojame savo gyvenimo. Jie suteikia maistui skonį, aromatą, padeda atskirti, kurios šalies virtuvės patiekalą skanaujame. Tačiau tam, kad galėtumėme jais naudotis ir mėgautis kuo ilgiau, reikia žinoti laikymo gudrybes....
Dėl šių traškučių tikrai verta pasisukioti virtuvėje....
Toks keptas sūris skaniausias dar šiltas!...
Paprastai supažindiname su gėlėmis, patardami jas auginti pagal žydėjimo laiką, aukštį ar spalvą, tinkančias saulėtoms ar pavėsingoms vietoms, mėgstančias sausas ar drėgnas vietas. Bet retai kada prisimename, kad yra grupė augalų, kurių ne tik nepatariama, o netgi draudžiama auginti. Tai invaziniai augalai. ...
Prieskoniai standartiškai sėjami ankstyvą pavasarį, tačiau neverta pamiršti, kad namuose ant palangės juos galima auginti ištisus metus. Bazilikas, kalendra ar petražolės – tik dalis prieskoninių žolelių, kurias pačiam užsiauginti nesunku net ir žiemos metu....
Pasaulyje yra daugiau kaip 1000 rūšių augalų, kurių tam tikros dalys vartojamos kaip prieskoniai. Lietuvoje dažniau auginama apie 100 rūšių prieskoninių augalų. Labai daug prieskoninių augalų Lietuvoje gerai auga daržuose, soduose ar gėlynuose ir juos nuo pavasario iki rudens galima kasdien naudoti gaminant valgius, o per vasarą pasiruošti jų atsargų....
Dar nesėjote pipirnių? Pradėkite dabar! Praturtinsite savo kasdienį meniu žaliaisiais vitaminais labai paprastu būdu. Pipirnių lapeliuose yra jodo, geležies druskų, kalcio, karoteno, kitų mineralų, ir daug vitamino C. Karstelėjęs pipirnių skonis duos smagumo salotoms, sudarys draugiją pusryčių kiaušiniui, o įprastai žiemos vakarienei duos pavasarinio džiugesio....
Svarbiausia varškėčių gamybos paslaptis, pasirodo, yra visai paprasta. Kad varškėčiai (tiek saldūs, tiek sūrūs) nebūtų kieti, reikia labai saikingai berti miltų. Tešlą geriausia sumaišyti šaukštu, o ne minkyti iki kietumo. Kuo mažiau miltų, tuo puresni varškėčiai....
Norisi kažko paprasto ir gardaus? Išbandykime šį bulvių receptą. Jas galite valgyti kaip užkandį arba pasitelkti garnyrui....