Kad ir kiek dažnai ar retai naudotume orkaitę, anksčiau ar vėliau ateina laikas, kai grotelės apsineša pridegusių riebalų ir kitų maisto likučių sluoksniu. Jei grotelių nenušveisime, o naudosime toliau, kaskart įkaitus orkaitei jos skleis nemalonų svilėsių kvapą....
grotelės
Jei mėgstate ruošti mėsą kepsninėje, greičiausiai žinote, kad palikti jos apskretusios – nevalia. Ant grotelių susikaupę riebalai ir aliejus kepant išskiria gaižų kvapą, kuris tikrai nepagerina maisto skonio. Prie grotelių prilipusi anglis maisto taip pat nepuošia, jau nekalbant apie elementarią higieną ir estetiką. Taigi, kaip tinkamai prižiūrėti kepsninę, kad maisto skonis būtų tobulas, o prietaiso nereikėtų prieš laiką išmesti?...
Kiek laiko, pinigų ir pastangų kartais mes eikvojame, kad pasiektume tobulą kai kurių paviršių švarą! Pavyzdžiui, mėsos kepimo grotelių: rankos nusvyra vien pažvelgus į prie jų prikepusius riebalus......
Treliažas – rombo formą atkartojančios grotelės iš įstrižai sukryžiuotų lentelių – įdomus tiek kraštovaizdžio, tiek interjero dizaino elementas. Šis iš prancūzų kalbos kilęs žodis (treillage), reiškiantis groteles, prigijo daugelyje kalbų, mat prancūzai daug prisidėjo prie treliažo išpopuliarėjimo....