Į rugsėjį persiritę šilti orai dar gundo ne tik lauko pramogomis, bet ir sodo bei daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, galima jas įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma Labžentė pataria, kaip pasigaminti gaivių desertų su įvairiomis sultimis ir uogomis.
chia sėklos
Rūpinantis savo mityba, į kasdienį savo valgiaraštį vertėtų įtraukti ir įvairias sėklas. Jos ne tik pagardina patiekalus, bet ir suteikia daugybę organizmui būtinų maistinių medžiagų – vitaminų, mineralų, baltymų, aukštos kokybės aliejų bei fermentų....
Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis, jau keletą metų karaliauja sveiko maisto madų viršūnėse ir užsitarnavo garbingą supermaisto statusą. Jei norite paįvairinti įprastą pusryčių meniu ar ieškote sveikesnės alternatyvos naktinei ledų porcijai, chia sėklų pudingas gali būti puiki išeitis. ...