53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Maltos mėsos kepsnys su bulvių koše

Maltos mėsos kepsnys su bulvių koše

Mėsą šiam kepsniui geriau pirkti nemaltą ir sumalti patiems arba parduotuvėje. Kepsnys skanus karštas, ką tik ištrauktas iš orkaitės, su bulvėmis. O iš šalto galėsite paruošti sumuštinių.

Reikės:
0,5 kg liesos kiaulienos,
0,5 kg veršienos,
200 g kiaulienos lašinukų,
2-3 riekelių piene išmirkyto batono,
2 kiaušinių,
2 svogūnų ropelių,
morkos,
aliejaus,
1/4 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 valgomųjų šaukštų susmulkintų petražolių,
arbatinio šaukštelio kapotų raudonėlių.

Kaip gaminti
* Morką nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
* Susmulkintus svogūną ir morką apkepinkite aliejuje su žiupsniu druskos ir įmaišykite į maltą mėsą.
* Kiaulieną, veršieną, lašinukus ir batoną sumalkite, įmuškite kiaušinius. Įberkite muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėlių, suberkite likusią druską ir gerai išmaišykite.
* Iš paruoštos masės suformuokite ritinį.
* Skardą patepkite aliejumi. Ant jos atsargiai perkelkite mėsos ritinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min.
* Patiekite su bulvių koše ir konservuotais kukurūzais arba šviežių daržovių salotomis.

Mano išsaugoti straipsniai