Sūris ir pomidorai – gardus derinys. Pamiršote saulėje prinokusių pomidorų skonį? Išbandykite vyšninius, jie dažniausiai aromatingesni už didelius storomis odelėmis.
Reikės:
0,5 kg šaldytos tešlos,
2-3 didelių arba 10-12 mažųjų pomidorų,
100 g fermentinio pusiau kieto arba kietojo sūrio,
2-3 šaukštų grietinėlės sūrio,
kiaušinio,
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
petražolių.
Kaip gaminti
* Tešlą iš šaldiklio padėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Kai suminkštės, kraštus šiek tiek užlenkite į vidaus pusę, kad neišbėgtų įdaras, kai supilsite.
* Kiaušinį išplakite su trupučiu maltų juodųjų pipirų. Įmaišykite grietinėlės sūrį.
* Fermentinį sūrį sutarkuokite, suberkite į kiaušinio plakinį. Išmaišykite ir supilkite ant tešlos.
* Ant viršaus sudėkite nuplautus ir susmulkintus pomidorus.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
* Iškeptą patiekalą pabarstykite petražolėmis. Jeigu reikia, užberkite pipirų.