53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Idėjos kitokiai lauko virtuvei 2 receptai

Idėjos kitokiai lauko virtuvei 2 receptai

Vasara neretai lietuviams asocijuojasi su šašlykų sezonu. Vos tik ateina savaitgalis, miestiečiai plūsta į savo sodybas, o gal tiesiog prie ežerų, traukia savo kepsnines į dienos šviesą, marinuoja ir čirškina mėsytes. Tačiau kartais, kai taip smarkiai kepina saulė į mėsos pusę net žiūrėti nesinori. Kūnui reikia kažko gaivinančio ir lengvo. Ir visai nebūtina vadintis vegetaru, jeigu norisi padraugauti ir su daržovėmis. Tad mieli vegetarai ir mėsos mylėtojai, sukluskite.

O galbūt reikėtų sakyti, vegetarai, eikite skolintis kepsninių iš kaimynų, nes šiandien jų prireiks ir jums. Gaminti maistą lauke vienas malonumas, o kad būtų ne tik smagu, bet ir skanu, šiandien maišome salotas su kepintais persikais bei kepame picą su baklažanais tiesiai ant laužo.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Bruknių auginimas sode
Kaip dekoruoti balkonus butuose?
Lauko virtuvė: šašlykų magija

Keptų ant grilio persikų salotos

Mums reikės:

2 prinokusių, bet dar tvirtų persikų;
2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus;
1 arbat. šaukštelio balsaminio acto;
2 didelių saujų rukolos salotų;
2 rutuliukų mozzarelos sūrio;
Kelių šaukštų pesto padažo (geriausia būtų pasigaminti patiems);
Druskos ir pipirų;
Šiek tiek citrinos sulčių;
Jeigu mėgstat: keli šaukštai skrudintų saulėgražų sėklų.

Gaminimo eiga:

Supjaustome persikus į 6 lygias dalis, lengvai apšlakstome skilteles su alyvuogių aliejumi, balsamiko actu ir trupučiu druskos. Kepam ant įkaitusio grilio iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Svarbu prieš tai gerai išvalyti groteles, kad neliktų jokių prieš tai keptų produktų kvapo. Groteles taip pat patepti aliejumi, kad persikai neprikibtų. Iškeptus persikus paliekame atvėsti. Tuo tarpu dėliojame rukolos salotas į lėkštę, apšlakstome aliejumi, druska ir trupučiu citrinos sulčių. Supjaustome griežinėliais mozzarelos sūrį, dėliojame ant salotų, dedame persikų skilteles, užberiame saulėgrąžų jeigu mėgstate ir pagardiname pesto padažu.

Shutterstock nuotr.


Pica su baklažanais

Picos padui:

7 gr sausų mielių;
500 gr. miltų;
1,5 arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomojo šaukšto cukraus;
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
320 ml šilto vandens.

Priedams:

1 vidutinio baklažano;
1 pomidoro;
2 rutuliukų mozzarelos sūrio;
1 česnako skiltelės;
Šviežio baziliko;
Druskos, pipirų;
Balsamiko acto;
Alyvuogių aliejaus.

Picos padui skirtus ingredientus, išskyrus vandenį ir aliejų, beriame į dubenį, gerai išmaišome, tuomet supilame skysčius ir bandome sumaišyti vientisą tešlą. Galime palikti 10 minučių prieš minkymą, kad tešla taptų elastingesnė. Tuomet minkome tešlą apie 5 minutes, kol gauname gražų, glotnų rutuliuką. Paliekame tešlą kilti apie 1 val. šiltoje patalpoje. Tuo tarpu pasiruošiame daržoves. Baklažaną supjaustome apie 1 cm storio griežinėliais, dedame į dubenį ir užpilame šiek tiek balsamiko acto, alyvuogių aliejaus, išspaudžiame česnako skiltelę, pabarstome druska ir pipirais bei leidžiam taip pastovėti apie 10 min.

Tuomet kepame ant įkaitinto griliaus apie 10 min kiekvieną pusę. Iškepusius griežinėlius nuimame nuo griliaus, iškočiojame picos tešlą į du apskritimus ir dedame kepti ant grotelių. Šiuo atveju tešlą galima tiesiog ištampyti rankomis iki norimo plonumo, kadangi kuo netvarkingiau atrodys, tuo bus skaniau.

Kol viena picos pusė skrunda, susipjaustome sūrį bei pomidorus plonais griežinėliais. Apverčiame picą ir ant apskrudusios pusės dedame sūrį, pomidorus, keptus baklažanus, baziliką, šiek tiek druskos ar pipirų. Jeigu turite, būtų gerai kepamą picą uždengti kokiu nors metaliniu gaubtu, kad visas žarijų karštis liktų viduje. Taip pat stebėkite, kad picos padas per daug neapskrustų. Turėtų iškepti per 5 minutes. Tik nuėmę nuo grotelių, apšlakstykite picą alyvuogių aliejumi ir užberkite šiek tiek šviežio basiliko.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai