53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Be galo skanūs marinuoti kopūstai

Be galo skanūs marinuoti kopūstai, kurie išlieka traškūs

Atėjus rudeniui, norisi pasirūpinti žiemos atsargomis, kad šaltuoju metų laiku galėtume mėgautis namuose paruoštais skanėstais. Vienas iš populiariausių būdų ilgiau išlaikyti šviežias rudens daržoves – marinuoti jas. Šis gardžių ir traškių marinuotų kopūstų receptas ne tik papuoš jūsų stalą žiemos metu, bet ir suteiks galimybę išsaugoti visus kopūstuose slypinčius vitaminus ir skonį. Lengvai paruošiamas ir gardžiai traškus – tai puikus būdas papildyti savo žiemos atsargas ir mėgautis daržovių įvairove visus metus.

Reikės:

1 kg kopūstų;

1 raudonos saldžiosios paprikos;

3 didelių morkų;

5 – 6 skiltelių česnako;

4 lauro lapų;

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus;

0,5 stiklinės vandens;

1,25 valg.š. rupios druskos;

10 juodųjų pipirų grūdelių;

10 valg.š. stalo acto;

0,5 stiklinės augalinio aliejaus.

Gaminimas:

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.

Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.

Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius.

Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus.

Tuomet sudėkite juos į stiklainius.

Laikykite šaldytuve.

Kopūstai paruošti!

Recepto autorius: www.1000receptu.lt

Mano išsaugoti straipsniai