Pradedame kulinarines keliones. Šįkart apsilankysime Gruzijoje.
Tešlai:
1 kiaušinis;
250 ml. kefyro;
50 gr. sviesto;
500–600 gr. miltų;
kepimo miltelių;
druskos;
Įdarui:
1 kiaušinis;
50 gr. sviesto;
200 gr. rikotos sūrio;
200 gr. mocarelos sūrio;
3 v.š. čiobrelio;
druskos.
Ištirpiname sviestą iš sumaišome jį su kiaušiniu, kefyru, druska ir kepimo milteliais (arba actu ir soda). Išplakame. Dedame miltus ir minkome tešlą.
Tešlą minkiau tik su mentele, nes ji vis tiek būtų lipus prie rankų. Tešla turi būti minkšta, lipni, todėl nepadauginkite miltų. Išmaišytą tešlą paliekame.
Per tą laiką pasidarome įdarą. Išplakame kiaušinį, sutarkuojame mocarelą ir viską sumaišome. Gauname sūrio košę.
O dabar svarbiausia dalis. Ant stalo pabarstome miltų, bet taip gerai, kad tešla nepriliptų. Ant miltų dedame tešlą ir ant jos vėl užbarstome miltų. Ranka iš tešlos padarome blyną maždaug 2 cm storio. Žiūrime, kad ant stalo būtų miltų, kad tešla nepriliptų.
Į blyno vidurį dedame sūrio masę ir suimdami tešlą už kraštų uždengiame sūrį. Šį daiktą dedame į kepimo formą su kepimo popierium.
Tada iš turimos masės vėl padarome blyną, spausdami tolygiai tešlą iš vidurio link kraštų. Svarbu neperspausti, kad tešla neplyštų. Duoną aptepam kiaušinio tryniu ir kišame į orkaitę, kuri jau turi būti įkaitinta iki 200 laipsnių. Kepame ~20 min, kol duona bus gražiai auksinė.
Duona keturiems — tikrai nepasigailėsit!