Pristatome tris receptus, kuriuos pagaminus namiškiai ir svečiai jau lauks kito savaitgalio, kad vėl galėtų pasimėgauti jūsų kulinariniais sugebėjimais!
1. Avokado ir vaisių salotos
Šios salotos savo gaivumu primins atostogas tropikuose.
Reikės:
- 2 sunokusių avokadų;
- 1 mango;
- 250 g juodųjų serbentų;
- 2 šaukštų medaus;
- Šviežių mėtų lapelių.
Gaminimas:
Avokadus ir mangą supjaustykite kubeliais, sudėkite serbentus. Užpilkite medumi ir ant viršaus užberkite smulkiai sukapotus mėtų lapelius.
Šis egzotinis salotų mišinys atvėsins jus ir jūsų svečius karštomis vasaros dienomis.
2. Sumuštiniai su lašiša ir kiaušiniu
Tai lengvai paruošiami, bet nepaprastai skanūs sumuštiniai.
Reikės:
- 4 didesnės duonos riekelės;
- 200 g rūkytos lašišos;
- 4 virti kiaušiniai;
- 2 šaukštai majonezo;
- Šviežių kopūstų lapų;
- Druskos, pipirų.
Gaminimas:
Kiaušinius sutarkuokite ir gerai sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska ir pipirais. Šį mišinį užtepkite ant duonos riekelių, uždėkite rūkytos lašišos gabalėlius ir šviežio kopūsto lapą.
Besigardžiuojant šiuo patiekalu įsivyraus tyla, išgirsite nebent palaimingą mėgavimąsi maistu.
3. Vasariškas ledų desertas su šviežiais vaisiais
Ar gali būti kas nors geriau už vasarišką desertą?
Reikės:
- 500 ml vanilinių ledų;
- 500 g šviežių vaisių (braškių, mėlynųjų serbentų, svarainių…);
- 100 g juodojo šokolado;
- Šviežių mėtų lapelių.
Gaminimas:
Ledus paskirstykite į dubenėlius, užberkite šviežiais vaisiais, šokoladą sutrinkite ir apibarstykite ant viršaus. Desertą papuoškite mėtų lapeliais ir mėgaukitės vasaros vakaru, kuris niekur neskuba.
Šie receptai ne tik nuspalvins jūsų gomurį skonių jūra, bet ir suteiks daugiau laiko mėgautis vasaros saule. Buon appetito!