53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kaip įvesti tvarką virtuvės spintelėse

Kaip įvesti tvarką virtuvės spintelėse

Ar atidarius virtuvės spintelę atrodo, kad ant galvos pasipils griūtis? Metas susidaryti planą ir imtis tvarkos. Pirmas žingsnis – sudarykite sąrašą ir suskirstykite į kategorijas viską, ką laikote spintelėse. Kitas žingsnis – suskirstykite lentyną skyriais. Į lengviausiai pasiekiamas lentynas dėkite kasdien naudojamus produktus – kavą, arbatą, cukrų, indus.

-Maisto produktus – cukrų, miltus, druską, pipirus, kepimo miltelius ir pan. laikykite vienoje spintelėje. Visus produktus suberkite į uždaromus indus, kad neprisiveistų muselių.

-Užkandžius, sausainius, dribsnius laikykite vienoje spintelėje, dėžutes sustatykite taip, kad visos matytųsi.

-Įsigykite sandariai uždaromų indų ryžiams, makaronams, visoms kruopoms.

-Ant daugumos konservuotų produktų rašoma galiojimo data, tad seniausius statykite spintelės priekyje, kad būtų patogiau pasiekti.

-Įsigykite pakabinamą prieskonių dėklą, kad spintelėje nestovėtų daugybė indelių.

-Puodus ir keptuves bei dubenis sudėliokite vienus ant kitų, taip sutaupysite vietos. Geriausia jiems skirti spintelę prie viryklės.

-Rečiau naudojamus daiktus sudėkite į sunkiau pasiekiamą spintelę.

-Menteles, šluotelę ir panašius dalykus sudėkite į krepšelį.

-Aštrius peilius, vaistus, valiklius laikykite viršutinėse spintelėse, kad nepasiektų maži vaikai.

-Virtuvėje nenaudojamų daiktų čia nelaikykite, raskite jiems vietos kitur.

-Žemutinėse spintelėse laikykite sodą, servetėles, popierinius rankšluosčius, foliją ir maistinę plėvelę.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Mano išsaugoti straipsniai