Ar atidarius virtuvės spintelę atrodo, kad ant galvos pasipils griūtis? Metas susidaryti planą ir imtis tvarkos. Pirmas žingsnis – sudarykite sąrašą ir suskirstykite į kategorijas viską, ką laikote spintelėse. Kitas žingsnis – suskirstykite lentyną skyriais. Į lengviausiai pasiekiamas lentynas dėkite kasdien naudojamus produktus – kavą, arbatą, cukrų, indus.
-Maisto produktus – cukrų, miltus, druską, pipirus, kepimo miltelius ir pan. laikykite vienoje spintelėje. Visus produktus suberkite į uždaromus indus, kad neprisiveistų muselių.
-Užkandžius, sausainius, dribsnius laikykite vienoje spintelėje, dėžutes sustatykite taip, kad visos matytųsi.
-Įsigykite sandariai uždaromų indų ryžiams, makaronams, visoms kruopoms.
-Ant daugumos konservuotų produktų rašoma galiojimo data, tad seniausius statykite spintelės priekyje, kad būtų patogiau pasiekti.
-Įsigykite pakabinamą prieskonių dėklą, kad spintelėje nestovėtų daugybė indelių.
-Puodus ir keptuves bei dubenis sudėliokite vienus ant kitų, taip sutaupysite vietos. Geriausia jiems skirti spintelę prie viryklės.
-Rečiau naudojamus daiktus sudėkite į sunkiau pasiekiamą spintelę.
-Menteles, šluotelę ir panašius dalykus sudėkite į krepšelį.
-Aštrius peilius, vaistus, valiklius laikykite viršutinėse spintelėse, kad nepasiektų maži vaikai.
-Virtuvėje nenaudojamų daiktų čia nelaikykite, raskite jiems vietos kitur.
-Žemutinėse spintelėse laikykite sodą, servetėles, popierinius rankšluosčius, foliją ir maistinę plėvelę.
Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!