Kaip dažnai pjaunate kiemo veją? Laukiate, kol ji nudžius ar pjaunate ją ryte arba po lietaus? Kokiu aukščiu pjaunate? Nors vejos pjovimas atrodo elementarus užsiėmimas, nesunku padaryti klaidų....
peiliai
Virtuvės „šefų šefu“ tituluojamas Anthony Bourdain tvirtina, jog užtenka vieno gero peilio, rusų kulinarijos meistras Viljamas Pochliobkinas mano, kad būtų neblogai turėti... dvylika. Jei dėl tokio nesudėtingo dalyko, kaip peilių skaičius, kyla tiek neaiškumų, kiek dar jų atsiras svarstant, kokį peilį rinktis: plieninį ar keraminį, europietišką ar japonišką... Kad susigaudytume jų įvairovėje, patarimo kreipėmės į Peilininkų asociacijos pirmininką Vladą Naus....
Geros šeimininkės virtuvėje turėtų būti keturios pjaustymo lentelės: viena –žuviai, antra – žaliai mėsai, trečia – duonai ir ketvirta – likusiems produktams pjaustyti. Žaliai mėsai pjaustyti labiausiai tinka plastikinės lentelės, termiškai apdorotus produktus geriau pjaustyti ant medinės....