Jau nuo seno vasarą ir rudenį šeimininkės stengdavosi sukaupti kuo daugiau ir įvairesnių atsargų žiemai. Vienas iš labiausiai paplitusių konservavimo būdų yra džiovinimas, kadangi žiemą turėti džiovintų vaisių, daržovių, uogų yra labai pravartu. Vakarais patys galite pasiruošti džiovintų vaisių ar daržovių mišinių, kuriuos teliks įberti į makaronus, sultinius ar kitokį jūsų mėgstamą patiekalą....
Burokėliai
Dažniausiai rekomenduojama daržoves sunaudoti per kelias dienas nuo įsigijimo. Tačiau ką reikia žinoti, jei norime jas išlaikyti ilgiau?...
Raudonieji burokėliai raunami rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje, tad jei to nepadarėte – jau pats metas. Pateikiame patarimus, kaip juos išsaugoti per žiemą ir vieną marinavimo receptą....
Barščiai, salotos su pupelėmis – įprasti patieklai iš burokėlių. O ką neragauto iš jų paruošti? Išbandykite burokėlių užtepą su jogurtu....
Salotos gali būti ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas. Be to, tai patogus vaišių valgis: peilio joms skanauti neprireiks. Šioms įdomioms salotoms paruošti sugaišite tiek pat, kiek ir karštajam patiekalui, bet jos to vertos – išbandykite. Kiekvienas iš šių salotų galima tobulinti – pagal save keisti produktų santykį: vienų įdėti daugiau, kitų mažiau. Svarbiausia, kad patiktų derinys....
Tai visiems puikiai pažįstama daržovė, gausiai naudojama lietuviškoje virtuvėje. Gana tradiciškai – virti burokėliai ant silkės su majonezu, šaltibarščiai, barščiai, marinuoti burokėliai, burokėliai su žirneliais ir keli kiti receptai iš gausios burokėlių armijos. Rodos, nieko naujo nesugalvosi, viskas jau seniai išragauta. Bet... netikėtai iš lūpų į lūpas keliauja nauji gaminimo būdai, ir štai, vietoj virtų burokėlių galime išbandyti keptus burokėlius, o gali...
Neišmeskite sėklų, likusių po pernykštės sėjos - galbūt jos dar geros. Pomidorų, pupų, pupelių sėklos daigios devynerius, agurkų, aguročių, moliūgų, melionų, arbūzų - aštuonerius, žirnių - apie septynerius, burokėlių, kopūstų, ridikų, ridikėlių, ropių, cikorijų - penkerius, morkų, rabarbarų salierų, salotų, porų, špinatų - ketverius metus. Po metų arba dviejų daigumą praranda pastarnokai, salierai, krapai, svogūnai, rūgštynės. Virtuvėje laikomos sė...
Daugiau jokio turinio