Bulvės – tikros herojės virtuvėje, kai norisi ko nors sotaus ir skanaus, taupant tiek laiką, tiek pinigus. Iš jų galima paruošti įmantriausių šedevrų, tačiau kasdienybėje dažniausiai praverčia paprasti ir greiti receptai. Pasak prekybos tinklo atstovės Gintarės Kitovės, bulvės yra ir daržovių skyriaus žvaigždės – lietuviai jas, ypač per akcijas, perka tūkstančiais kilogramų per dieną.
bulvių
Atsitiktiniai
Bulvių sėja Lietuvoje – jau prasidėjo. Nors šiemet pirmosios bulvės pasodintos anksčiau nei pernai, pirmojo šviežių lietuviškų bulvių derliaus ūkininkai tikisi sulaukti kaip ir kasmet – liepos pradžioje, maždaug per Mindaugines. Visgi, ar derlius bus gausus, ar kiek kuklesnis – numatyti sunku. Pasak ūkininkų, viskas priklausys nuo oro sąlygų, kurias sunku nuspėti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviškos bulvės yra bene l...
Nors, regis, nėra nieko paprasčiau nei išsivirti bulvių, daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė dalijasi keliais patarimais, kurie neabejotinai pravers tiek studentiškoje, tiek bet kurioje kitoje virtuvėje. Bus ir skaniau, ir greičiau, ir taupiau.
Šviežios lietuviškos bulvės – bene laukiamiausia sezono daržovė. Visgi, ar šįmet sulauksime rekordiškai didelio, ar mažesnio bulvių derliaus, ūkininkai dar nežino – viskas priklausys nuo oro sąlygų. Tačiau Lietuvos augintojai tikisi, kad šviežio derliaus bulvės parduotuves pasieks, kaip ir kasmet – liepos pradžioje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai šviežio derliaus bulvių laukia ypatingai. Mat bulvės tiek šiltuoj...