Kai už lango spaudžia šaltukas, skanus maistas padeda šilumą ir jaukumą susikurti namuose. Šį savaitgalį kviečiame susikurti išskirtinį meniu, įkvėptą egzotikos: bulviniai blynai su vištiena bei vištienos kepsneliai su spanguolių, riešutų ir apelsinų įdaru.
Vištiena su šventiškais akcentais
Jei jau gyvenate šventiškomis nuotaikomis, kulinarijos ekspertai siūlo išbandyti vištieną su spanguolių, riešutų ir apelsinų įdaru. Šis aromatingas patiekalas puikiai tiks ne tik kasdienai, bet ir šventiniam stalui. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi išskirtinio, bet lengvai paruošiamo patiekalo.
Patiekalui pagaminti jums reikės:
4 vnt. vištienos krūtinėlės filė
50 g džiovintų spanguolių
50 g smulkintų graikinių riešutų
1 apelsino žievelės
2 šaukštų apelsinų sulčių
50 g rikotos sūrio
1 šaukšto medaus
1 šaukštelio cinamono
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Šviežių rozmarinų šakelių papuošimui
Padažui reikės:
200 ml apelsinų sulčių
50 g spanguolių uogienės
1 šaukšto sviesto
Džiovintas spanguoles užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite 10 minučių, kad jos suminkštėtų, tada nusausinkite. Sumaišykite spanguoles, smulkintus riešutus, rikotos sūrį, apelsino žievelę, sultis, medų ir cinamoną. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.
Vištienos filė įpjaukite per šoną, kad susidarytų kišenėlė. Į kiekvieną kišenėlę įdėkite paruošto įdaro, užspauskite kraštus ir, jei reikia, sutvirtinkite dantų krapštukais.
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Perkelkite vištieną į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20–25 minutes.
Tuo metu paruoškite padažą. Į mažą puodą supilkite apelsinų sultis, spanguolių uogienę ir sviestą. Virkite ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės.
Vištieną patiekite su šviežiai paruoštu apelsinų ir spanguolių padažu. Papuoškite šviežiomis rozmarinų šakelėmis.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai su vištienos įdaru – tai puikus derinys, kuris patiks tiek tradicinės, tiek modernios virtuvės mėgėjams.
Patiekalui pagaminti jums reikės:
1 kg bulvių
1 svogūno
1 kiaušinio
3 šaukštų miltų
Druskos ir pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui
300 g vištienos filė
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1 šaukšto grietinės
Druskos ir pipirų pagal skonį
Šlakelio aliejaus kepimui
Bulves ir svogūną sutarkuokite smulkia tarka.
Išspauskite skystį, palikdami tik tiek, kad masė būtų drėgna.
Įmaišykite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Jei masė atrodo per skysta, pridėkite dar truputį miltų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite po šaukštą masės. Kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
Vištienos filė smulkiai supjaustykite arba sumalkite.
Svogūną ir česnaką taip pat smulkiai sukapokite.
Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje, apkepkite svogūną ir česnaką.
Sudėkite vištieną ir kepkite, kol mėsa taps balta ir gerai iškeps. Pagardinkite druska ir pipirais.
Galiausiai įmaišykite šaukštą grietinės, kad įdaras būtų minkštesnis ir sultingesnis.
Ant lėkštės dėkite vieną bulvinį blyną, ant jo šaukštą vištienos įdaro ir uždenkite kitu blynu.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis, grietine arba mėgstamu padažu.