Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Savaitgalio atradimams: bulvių-mėsos apkepas

Savaitgalio atradimams: bulvių-mėsos apkepas

Paprasta, skanu, sotu – kartais daugiau ir nereikia.

Reikės :
600 g bulvių;
250 g pakepintos vištienos arba mėsos faršo;
200 g pievagrybių;
1 svogūno;
100 ml 12% grietinės;
200 ml šalto vandens;
prieskonių mišinio;
50 g sūrio.

Bulves nuskutame ir supjaustome labai plonais griežinėliais (3 mm), aš dariau su vištiena tai ją supjausčiau labai smulkiai ir pakepiau su svogūnu ir pievagrybiais.

Tuomet, kol įdaras truputį atvės, pasigaminau padažą. Jį padaryti labai lengva, kadangi turėjau prieskonių mišinio bulvių-mėsos apkepui, tai jį tiesiog sumaišiau su grietine ir vandeniu. Imame karščiui atsparų indą, ištepame jį aliejumi, ant dugno plonai išdėliojame bulves, paskui mūsų įdarą. Po to vėl bulvės, įdedame įdarą ir ant viršaus taipogi bulves. Paskutinis žingsnis – užpilame viską padažu ir pabarstome sūriu. Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Mano išsaugoti straipsniai