Šis pyragas gali būti valgomas kaip karštasis patiekalas, tačiau mėsos mėgėjams tai gali būti ir savotiškas garnyras.
Sudėtis:
5 vidutinio dydžio bulvės;
1 didelė morka;
Svogūnas;
Pusė vidutinio dydžio cukinijos;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai grietinės arba majonezo;
Druska, pipirai, maltos kalendros, kiti prieskoniai;
Fermentinis sūris.
Paruošimas:
Daržoves nulupti, nuskusti. Morką, cukiniją ir bulves sutarkuoti stambia tarka, svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į kepimo indą dėti pusę tarkuotų bulvių, pabarstyti druska, pipirais, maltomis kalendromis. Ant jų dėti pusę supjaustyto svogūno, po to sluoksnis tarkuotos morkos. Vėl viską pabarstyti druska ir prieskoniais. Sekantis sluoksnis – tarkuota cukinija, ant jos – likęs svogūnas. Pabarstom druska ir prieskoniais. Ir dedame likusias tarkuotas bulves. Kiaušinius išplakame su grietine ar majonezu ir prieskoniais. Plakinį pilame ant bulvių. Kepimo indą uždengiame folija ir kišame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po gero pusvalandžio foliją nuimame, ant pyrago užberiame tarkuoto sūrio ir kepame dar apie valandą, kol visos daržovės tampa minkštos, o viršus pasidengia rusva plutele.
Skanaus!