Šis receptas patiks visiems smaližiams. O, svarbiausia, nepakenks ir figūros linkiams.
Reikės (2 porcijoms):
1/3 puodelio avižų,
2/3 puodelio graikinių riešutų,
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
1/8 arb. šaukštelio Himalajų druskos,
2 bananų,
1/3 puodelio augalinio migdolų pieno,
2 arba. šaukštelių alyvuogių aliejaus,
1/2 valg. šaukšto agavų sirupo,
2 arb. šaukštelių vanilės ekstrakto,
kokosų aliejaus kepimui.
Sumalti avižas, kol jos virs miltais. Tą patį padaryti ir su graikiniais riešutais. Įdėti kepimo miltelių, druskos ir viską gerai išmaišyti didesniame dubenyje.
Elektriniu maišytuvu suplakti bananus, migdolų pieną, alyvuogių aliejų, agavų sirupą ir vanilę. Šią masę supilti į avižų mišinį, išmaišyti ir padėti tešlą į šaldytuvą maždaug 20 min.
Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų. Vienam blynui naudoti apie ¼ puodelio tešlos. Kepti iš abiejų pusių. Šie blynai kepa ilgiau ir bus truputį tamsesni nei įprasti baltų miltų blynai.
Patiekti su susmulkintais graikiniais riešutais ir supjaustytais bananais.
Mėgaukitės!
Receptas parengtas pagal livinn.lt informaciją.