Kalmarų kotletus, atrodo, pirmą kartą paragavau fabriko, kuriame dirbu, valgykloje. Pabandžiau iškepti tokius ir namie. Visi trys (įskaitant ir 3 m. vaiką) juos raitėm, kad net ausys linko. Skanu, paprasta ir, juos gaminant, neįmanoma sugadinti (t.y. perkepti) kalmarų. Vien dėlto juos verta pagaminti kiekvienam.
Sudėtis:
3 kalmarai
Mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
Druska, pipirai
1 kiaušinis
Keli šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba miltų)
Džiovintos petražolės
Aliejus kepimui
Paruošimas:
Virtuviniu trintuvu sutrinti kalmarus, svogūną ir česnakus. Į masę įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Tada suberti maltus džiuvėsėlius ir vėl gerai išmaišyti. Iš masės formuoti nedidelius kepsnelius ir kepti keptuvėje su aliejumi. Iškepusius patiekti su daržovėmis.
Skanaus!