Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Sekmadienio gardumynas: kalmarų kotletukai

Sekmadienio gardumynas: kalmarų kotletukai

Kalmarų kotletus, atrodo, pirmą kartą paragavau fabriko, kuriame dirbu, valgykloje. Pabandžiau iškepti tokius ir namie. Visi trys (įskaitant ir 3 m. vaiką) juos raitėm, kad net ausys linko. Skanu, paprasta ir, juos gaminant, neįmanoma sugadinti (t.y. perkepti) kalmarų. Vien dėlto juos verta pagaminti kiekvienam.

Sudėtis:

3 kalmarai

Mažas svogūnas

2 skiltelės česnako

Druska, pipirai

1 kiaušinis

Keli šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba miltų)

Džiovintos petražolės

Aliejus kepimui

Kalmarų kotletukai
Kalmarų kotletukai
Jauku Namuose

Paruošimas:

Virtuviniu trintuvu sutrinti kalmarus, svogūną ir česnakus. Į masę įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Tada suberti maltus džiuvėsėlius ir vėl gerai išmaišyti. Iš masės formuoti nedidelius kepsnelius ir kepti keptuvėje su aliejumi. Iškepusius patiekti su daržovėmis.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai