53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Savaitgalio gardumynas: klasikinė lazanija

Savaitgalio gardumynas: klasikinė lazanija

Šį patiekalą namiškiai minės dar ilgai!

8 porcijoms reikės:

Viso kiekio pagaminto Bolonijos padažo,

120 ml sviesto,

120 ml miltų,

1 l pieno,

250 g lazanijos lakštų,

200 g čederio,

druskos ir maltų baltųjų pipirų pagal skonį.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Pagaminkite padažą. Ištirpinkite sviestą vidutinio dydžio puode, po truputį suberkite miltus maišydami šakute ar šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų, pakepinkite, kol jie gražiai pagels. Toliau maišydami supilkite pieną. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol bešamelis taps vientisos konsistencijos ir sutirštės. Nukelkite nuo viryklės, pagardinkite druska ir pipirais.

Šiek tiek bešamelio įpilkite į karščiui atsparų 30 x 20 cm dydžio indą aukštesniais kraštais.

Suklokite lakštus, ant jų paskleiskite Bolonijos padažo sluoksnį, ant viršaus – bešamelio sluoksnį. Sluoksniuokite lazaniją tiek, kiek inde telpa. Viršutinis turėtų būti baltojo padažo sluoksnis, ant jo užberkite tarkuoto čederio. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Patiekite su gaiviomis pavasarinių daržovių salotomis.  

Patarimas. Kad bešamelį pagamintumėte be gumuliukų, pieną į svieste pakepintus miltus pilkite kuo plonesne srovele. Padažą patogiausia maišyti specialia plakimo šluotele – jei gaminate teflono keptuvėje, rinkitės silikoninę, kad nebraižytų paviršiaus.  

Vida Press

Prieš kepant lazaniją į Bolonijos padažą galite įberti daugiau prieskonių: šviežių petražolių ar bazilikų, džiovintų raudonėlių ir netgi anyžių sėklų, jei mėgstate jų skonį ir aromatą. 

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai