Šis itališko deserto receptas toks paprastas, kad pavyks kiekvienam!
Sudėtis:
200 ml riebios grietinėlės;
200 ml pieno;
Keli valg. šaukštai cukraus;
Vanilės ekstraktas (aišku, geriausia tikra vanilė…);
Kupinas valg. šaukštas želatinos;
Asmeninis albumas
Paruošimas:
Želatiną užpilti trupučiu vandens ir palikti išbrinkti.
Į prikaistuvį supilti grietinėlę ir pieną, suberti cukrų ir kaitinti iki tol, kol taps labai karšta, bet neužvirs. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol visiškai ištirps. Pakaitintą želatiną supilti į pieno ir grietinėlės puodą, gerai išmaišyti. Supilstyti į formeles, stiklinėles ar taures, atvėsinti, o vėliau dėti į šaldytuvą keletui valandų. Kai sustings, patiekti su trintomis braškėmis.
Skanaus!
Šaltinis: Jauku Namuose