Vieni ją gardina fetos trupiniais, kiti – mėgstamais žalumynais. Dar vienas būdas skaniai pagardinti šią šaltą sriubą – skrudintas batonas. Išbandykite ir jūs.
Reikės:
1 kg prinokusių pomidorų,
4-6 riekelių batono arba baltos duonos,
5–7 šaukštų acto (9 proc.),
1 šaukštelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
kruopelytės maltos aitriosios paprikos,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
keletas baziliko, petražolių lapelių.
Kaip gaminti
* Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol ims ruduoti. Apskrudintus kubelius atvėsinkite.
* Pomidorus pamerkite 2-3 min. į verdantį vandenį, subadykite šakute, kad odelė sutrūkinėtų. Ištraukite pomidorus į lėkštę, atvėsinkite ir nulupkite.
* Supjaustykite pomidorus gabaliukais, užberkite porą lapelių baziliko ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Įmaišykite cukrų, druską, actą, pipirus, aitriąją papriką, alyvuogių aliejų ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
* Sriubą išpilstykite į atšaldytus dubenėlius. Ant viršaus užbarstykite batono kubelius, susmulkintos petražolės.
Daugiau gaivių patiekalų receptų:
Dvejos salotos su arbūzu: pikantiškos ir saldžios
Gaivios vaisių ir uogų salotos