Keliaujate į gamtą norite pasigaminti kitokių iešmelių? Siūlome išbandyti šį receptą – tikrai nenusivilsite!
Reikės: 500 g kiaulienos filė, 2 paprikų. Apelsinų marinatui: 2 apelsinų sulčių (arba 200 ml apelsinių sulčių iš pakelio), 1 apelsino žievelės, 50 ml aliejaus, 4 šaukštų sojų padažo, imbiero miltelių, citrininių pipirų, 75 ml medaus, pusės citrinos.
Nulupkite vieno apelsino žievelę, o iš abiejų išspauskite sultis. Į jas supilkite aliejų, sojų padažą, medų, suberkite imbierą ir pipirus. Supjaustykite citriną griežinėliais ir su apelsino žievele taip pat sudėkite į neperšlampamą maišelį ar dėžutę su dangčiu, užpilkite marinatu ir laikykite nuo 2 valandų iki 2 parų. Mėsą suverkite ant mažų iešmų pramaišiui su paprikos griežinėliais. Kepkite kepsninėje vis pavartydami.