Šie balandėliai turėtų patikti ir įtikti visai šeimai!
Sudėtis:
Savojos kopūstas;
Vištienos krūtinėlė;
Morka;
Pusė svogūno;
2 skiltelės česnako;
Kiaušinis;
Šiek tiek maltų džiūvėsėlių;
2 valg. šaukštai grietinės;
1 valg. šaukštas pomidorų pastos;
Druska, pipirai, malta džiovinta paprika.
Paruošimas:
Vištienos krūtinėlę kartu su svogūnu sumalti (o jei neturite mėsmalės, kaip aš, tai galite sutrinti virtuviniu kombainu), įspausti česnako skiltelę, įberti druskos, pipirų ir saldžios maltos džiovintos paprikos. Morką sutarkuoti smulkia tarka (panašia į burokinę, tik smulkesnių tarpelių) ir sudėti į faršą. Įmušti kiaušinį, įberti džiūvėsėlių ir gerai išmaišyti.
Savojos kopūsto lapus atsargiai atskirti ir po vieną porai minučių merkti į verdantį vandenį, kad suminkštėtų. Į lapus dėti po gerą šaukštą faršo ir susukti balandėlį. Paruoštus balandėlius sudėti į troškinimo indą, įpilti šiek tiek vandens, šaukštą aliejaus ir uždengus dangčiu troškinti apie 15-20 minučių. Po to į puodą sudėti pomidorų pastą, įberti druskos, pipirų, įkrėsti porą šaukštų grietinės ir dar patroškinti apie 10 minučių.
Žinoma, balandėliai, pasak visų mūsų tautos patarimų, skaniausi su bulvių koše. Bet pagal sveikos mitybos principus, geriau juos valgyti reikėtų su daržovių salotomis. Skanaus!