Kuo mėgausitės jau šį sekmadienį? Dalinamės viena iš laiko patikrintų idėjų....
silkės
Naujuosius metus visada norime sutikti atsinaujinę, kurdami drąsius planus, idėjas, sudarome sąrašus, ką veiksime ateinančiais metais. Tačiau dažniausiai planus nugali beprotiškas skubėjimas ir pasiruošimas artėjančioms šventėms, ieškant dovanų artimiesiems ir vieną po kitos ruošiant šventines vakarienes draugams, kolegoms bei šeimai. Visgi tiksliai suplanavus savo laiką ir iš anksto pasiruošus, šventinį stalą galima paruošti vos per valandą ir išvengti nereikaling...
Artėja šventės, tad pats metas pradėti planuoti ir patiekalus. Atrinkome Jums geriausius ir įdomiausius silkių receptus, kurie padės nustebinti artimuosius....
Galbūt šiemet metas išbandyti kitokią silkę?...
Be šio patiekalo tiesiog neįsivaizduojamas Kūčių stalas. Dalijamės patikrintu receptu....
Savo šventinio stalo neįsivaizduojame be silkės. Tad pateikiame receptus, kurie pravers kiekvienai šeimininkei....
Turbūt nėra draugų kompanijos be užkietėjusio žvejo, iškyloje prigaudančio kuojų, ešeriukų, o gal ir ko nors rimtesnio. Ilsėdamiesi prie marių ar jūros ragaujame rūkytų karšių ar ungurių... Tiesa, yra dar viena paprasta priežastis, kodėl vasarą žuvų ant mūsų stalo atsiranda dažniau, – pro nuolat atvirus langus kaipmat išgaruoja nelabai malonus ir ilgam įsigeriantis jų kvapas....
Tai – tradicinis švedų patiekalas. Keptos silkės neatsiejamos ir nuo žemaitiškos virtuvės. Jos valgomos ir šiltos, ir šaltos, bet būtinai – su karštomis virtomis bulvėmis, o dar geriau – su bulvių koše....