Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Ypač skani kepta silkė: tokios dar neragavote

Ypač skani kepta silkė: tokios dar neragavote

Be šio patiekalo tiesiog neįsivaizduojamas Kūčių stalas. Dalijamės patikrintu receptu.

Ingredientai:

8 vnt. silkių filė;

4 vnt. svogūnų;

1 sauja razinų;

1 sauja džiovintų slyvų;

1 sauja džiovintų abrikosų.

Marinatui:

0,5 stiklinės vandens;

6 šaukštai aliejaus;

2 šaukštai baltojo vyno acto.

Gaminimas

Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Silkių filė gerai nuvarvinkite ir supjaustykite juostelėmis. Susukite jas ir susekite mediniais smeigtukais. Į kepimo indą sudėkite pusę svogūnų. Ant viršaus vienas šalia kito silkių suktinukus.

Gausiai apiberkite džiovintais vaisiais. Ant viršaus sudėkite likusius svogūnus. Užpilkite paruoštu marinatu, uždenkite ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai