Vieniems jau prasidėjo, o kiti jo dar laukia, bet jau visai netrukus visoje Lietuvoje įsibėgės grilio sezonas. Nors grilinimas dažniausiai asocijuojasi su mėsa, pastebima tendencija kepsninėse kepinti ir vaisius bei daržoves. Grilyje šalia mėsos vietos daržovėms bei kitiems gardumynams atranda ir žinomas keliautojas, kulinaras Vytaras Radzevičius. Jis dalinasi, kaip teisingai pradėti grilio sezoną, ir kokias naujausias tendencijas jis pastebi....
kepsninė
Ruošiant įvairiausius grilio patiekalus svarbu ne tik kokybiški ingredientai, prieskoniai bei marinatai, išskirtinį patiekalo skonį gali nulemti net grilyje naudojamos malkos. Atsižvelgiant į tai, kokį patiekalą gaminsite, reikia atitinkamai rinktis ir malkas, kuriomis kursite ugnį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasarai skaičiuojant paskutines savaites, kepimui ant grilio skirti produktai nepraranda pirkėjų susidomėjimo, todėl labai s...
Vienas didžiausių vasaros malonumų – čirškinti mėsą ant įkaitusių žarijų. Tačiau tiek pats procesas, tiek kepinio skonis gerokai skirsis priklausomai nuo to, kokį kepimo būdą pasirinksite: šašlykinėje ar kepsninėje. Specialistai pataria rinktis kepsninę, kuri esą daugeliu faktorių gerokai pranašesnė už šašlykinę....
Nors vasara Lietuvoje mus retai lepina šiluma, kartais pasitaiko nelietingų vakarų ar net karštų savaitgalių, kai nesinori jungti orkaitės ar viryklės ir šildyti ir taip prikaitusių namų. Arba šiaip norisi su draugais pasėdėti sode, sodyboje ar gamtoje ir išsikepti maisto kepsninėje. Jei svajojate įsigyti kepsninę arba norite seną pakeisti nauja, geresne, ko gero pastebėjote, kad rinkoje jų pasiūla yra tokia didelė, kad gali gluminti. Pasikonsultavę su specialistais patei...
Šį savaitgalį sinoptikams žadant gerus orus, greičiausiai ne vienam kyla mintis, jog būtų neblogai ant atviros ugnies pasikepti mėsos. Tai nėra sunku, kadangi kepimas ant grotelių yra įgūdžius aukštinantis užsiėmimas. Jeigu gerai paruošėte mėsą ir mokate ją iškepti, jums nereikės įmantrios kepsninės. Spontaniškai išvažiavus stovyklauti tiks ir pati pigiausia kepsninė, dar daugiau, galite nemokėti pinigų, o pasidaryti kepsninę iš plytų ir medžio šakelių. Kita ...
Lauko židinys gali būti puiki vieta išsikepti maisto, be to, įrengtas tinkamoje vietoje, jis gali tapti šeimos ar draugų susibūrimo bei bendravimo vieta. Tinkamai į aplinką įkomponuotas lauko židinys puošia ir papildo kiemo ar sodybos vaizdą. Skamba maloniai? Šie lauko židinio privalumai patiko ir ManoNamai.lt skaitytojui Juozui, kuris sutiko papasakoti, kaip savo rankomis įsirengė lauko židinį....
Mėsos bei daržovių kepimas lauke – vienas iš vasaros malonumų, be kurio būtų sunku įsivaizduoti ilgus ir nuotaikingus pasisėdėjimus gryname ore. Tad prasidėjus maisto gaminimo ant iešmų ir grotelių sezonui, siūlome geriau susipažinti su kepsninėmis, jų pasirinkimo bei priežiūros ypatumais....
Jei mėgstate ruošti mėsą kepsninėje, greičiausiai žinote, kad palikti jos apskretusios – nevalia. Ant grotelių susikaupę riebalai ir aliejus kepant išskiria gaižų kvapą, kuris tikrai nepagerina maisto skonio. Prie grotelių prilipusi anglis maisto taip pat nepuošia, jau nekalbant apie elementarią higieną ir estetiką. Taigi, kaip tinkamai prižiūrėti kepsninę, kad maisto skonis būtų tobulas, o prietaiso nereikėtų prieš laiką išmesti?...
Jau tuoj Joninės – trumpiausia metų naktis, kurią daugelis leidžia su didele draugų kompanija prie laužo, iki kol pateka saulė. Didžiausias galvos skausmas – pasirūpinti, kad nieko netruktų prie vaišių stalo....
Šašlykinė – gero šeimininko prestižo reikalas. Šiuo metu rinkoje gausu įvairių šašlykinių ir kepsninių. Paprastai jos skirstomos pagal naudojamo kuro rūšį: elektrinės, dujinės, malkinės ir anglimis kurenamos šašlykinės. Būtent dvi pastarosios dažniausiai sutinkamos lietuvių šeimininkų kiemuose. Nors iš pažiūros jos atrodo konstrukciškai paprasčiausios, norintys įsigyti tikrai gerą šašlykinę turėtų atsižvelgti į ne vieną niuansą....
Maisto kepimas ant žarijų asocijuojasi su vasaros pramogomis lygiai taip pat kaip poilsis prie ežero ar porcija ledų, tačiau geriausia tai, kad kepimo sezonas gali tęstis net ir iki vėlyvo rudens. Jeigu šią vasarą dar neruošėte maisto lauke, nevėlu pradėti tai daryti. Įsigyti savo pirmąją kepsninę ar pakeisti savo kepimo įrankį naujesniu, padės straipsnyje pateikiama informacija. Apie kepsninių įvairovę ir pasirinkimo kriterijus konsultuoja Lietuvos Barbekiu kepėjų asoc...