53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Moliūgų dekoras
Moliūgų dekoras / Shutterstock

Moliūgų sezonas 2024: pagrindiniai principai naujausiam ir stilingiausiam moliūgų dekorui namuose

Moliūgų sezonas – ne tik derliaus nuėmimo metas, bet ir puiki proga papuošti savo namus stilingai ir kūrybiškai. 2024-aisiais moliūgai rudenį iš mados tikrai neišeina, tačiau dekoravimo tendencijos po truputį keičiasi. Pamirškime tradicinius oranžinius moliūgus – šiemet populiarėja netikėtos spalvos, minimalistiniai dizainai ir tvarumas. Išanalizavome pagrindines tendencijas Instagram socialiniame tinkle ir dalinamės, kokie moliūgų dekoro stiliai karaliauja šį sezoną, kaip juos pritaikyti namuose ir kokios naujausios tendencijos atspindi šių metų interjero madą.

1. Neutralūs atspalviai – subtilus elegantiškumas

2024-ųjų moliūgų dekoro tendencijose dominuoja natūralūs, neutralūs atspalviai. Vietoj tradicinės oranžinės spalvos, moliūgai dažomi balta, kreminė, pilka, smėline ar net švelniai melsva spalva.

Šie atspalviai puikiai dera su moderniais ir minimalistiniais interjerais, ypač jeigu jūsų namuose vyrauja skandinaviškas stilius.

Toks dekoras suteikia elegancijos ir ramybės pojūtį, taip pat lengvai derinamas su kitais rudens aksesuarais, tokiais kaip šilti pledai ar keraminės vazos su džiovintomis gėlėmis.

View this post on Instagram

A post shared by Michelle 🤍 Home & Lifestyle (@chellscalmingoasis)

2. Natūralios medžiagos – tvarumas pirmoje vietoje

Šiemet itin populiarios tvarios dekoravimo idėjos, todėl natūralių medžiagų naudojimas dekoravimui yra tendencija, kurios nevertėtų praleisti.

Moliūgai puošiami natūraliais elementais, tokiais kaip džiovintos gėlės, lapai, šiaudai ar net kanapės pluoštas.

Tai ne tik suteikia natūralumo jausmą, bet ir skatina tvarumą bei aplinkos apsaugą.

Pasirinkę natūralias dekoracijas, galite pabrėžti rudens šilumą ir jaukumą savo namuose, taip pat pademonstruoti atsakingą požiūrį į aplinką.

3. Metalo akcentai – prabangos dvelksmas

Tiems, kurie ieško šiek tiek prabangos savo rudens interjere, šiemet į dekoravimo pasaulį sugrįžta metaliniai akcentai. Auksas, varis, sidabras – šie metalai puikiai dera su moliūgų dekoru.

Galite rinktis metalinius dažus arba tiesiog pridėti metalinių detalių, pavyzdžiui, dirbtinių lapų, auksinių karoliukų ar metalinių žvakidžių.

Tokie akcentai sukuria žaismingą šviesos žaismą ir elegantišką spindesį.

4. Netobuli moliūgų dažymai – meninė improvizacija

2024-ųjų sezonui būdingas bohemiškas meninis pojūtis, todėl šiais metais populiarėja moliūgų dekoravimas ne iki galo uždažant paviršius.

Tai vadinama „nebaigto“ dizaino technika, kai moliūgai atrodo lyg dažyti ekspromtu – vienos pusės paliekamos natūralios, o kitos pusės apibarstomos dažais ar blizgučiais.

Toks meninis prieskonis suteikia moliūgams unikalumo ir individualumo, puikiai tinka tiems, kurie vertina asmeninius prisilietimus interjere.

View this post on Instagram

A post shared by Rethunk Junk by Laura (@rethunkjunk)

5. Moliūgai kaip pagrindinis dekoro akcentas

Nors moliūgai dažnai laikomi papildoma dekoracija, šiais metais jie gali tapti pagrindiniu dekoro elementu jūsų namuose.

Pabandykite sukurti „moliūgų sieną“ – išskirtinę kompoziciją iš skirtingo dydžio, spalvų ir tekstūrų moliūgų. Tokia sienelė taps puikia rudens sezono dalimi tiek namuose, tiek balkone ar terasoje.

Dar vienas populiarus būdas išnaudoti moliūgus – sukurti unikalią stalo puošmeną, derinant juos su žvakėmis, samanomis ar net mažais kankorėžiais.

6. Rankų darbo moliūgai

Rankų darbo dekoracijos išlieka vienos mėgstamiausių. Šių metų moliūgų sezono hitas – rankų darbo moliūgai iš audinių, veltinio ar popieriaus.

Tai puiki alternatyva natūraliems moliūgams, kuriuos vėliau galėsite naudoti daugybę metų. Tokie moliūgai gali būti pagaminti iš perdirbtų medžiagų, o jų dizainas pritaikomas prie jūsų namų spalvų ir stiliaus.

Be to, tai puiki galimybė užsiimti kūrybine veikla visai šeimai.

2024-ųjų moliūgų sezonas siūlo daugybę įdomių ir naujoviškų dekoravimo būdų. Nuo neutralių atspalvių ir natūralių medžiagų iki meninės improvizacijos ir prabangių metalinių akcentų. Nepriklausomai nuo to, ar rinksitės minimalistinį, ar ekstravagantišką stilių, moliūgai šiemet yra universalūs dekoro elementai, kurie jūsų namams suteiks šilumos ir jaukumo.

Mano išsaugoti straipsniai