Prasidėjo šviežių lietuviškų uogų – ne tik populiariųjų braškių, šilauogių ar žemuogių, bet ir lietuviams dar gana neįprastų sausmedžių uogų sezonas. Skanios, organizmui naudingos sausmedžių uogos, pasak specialistų, yra kone tobulas vitaminų šaltinis, ilgaamžiškumo gysla bei puikiai tinka ruošti desertus ar net padažus....
sausmedžiai
Atsitiktiniai
Puoselėjant kiemą ypatingą dėmesį vertėtų skirti sumedėjusiems augalams. Vilniaus universiteto Botanikos sodas pateikia patarimus, kokiomis sąlygų sąlygų augimui ir sodinimui reikia įvairiems sumedėjusiems augalams....
Birželio pirmomis dienomis, anksčiau už žemuoges ir braškes, gaiviomis uogomis pradžiugina sausmedžiai su mėlynais valgomais vaisiais. Apie jų veisles, auginimą ir priežiūrą patirtimi dalinasi VU Botanikos sodo mokslo darbuotoja dr. Silva Žilinskaitė....