Užtruksite 15 min. Pats tinkamiausias kepimui yra jau kietas batonas. Visada galvojau, kad keptas batonas, kurį dažnai valgydavau vaikystėj, yra mūsų regiono patiekalas. Labai taupus, paprastas ir prieinamas. Bet pasirodo, kad labai klydau. Šitaip keptas batonas žinomas ir Vakarų Europoj ir net Amerikoj, ir vadinasi labai netgi gurmaniškai — french toast (prancūziškas skrebutis).
Kepto batono skonis yra tarpinis tarp blynų ir vaflių. Jei neturite vaflinės, o su blynais tingite terliotis, keptas batonas kaip tik jums. O ir produktai randami beveiki visada ir beveik pas kiekvieną. Valgoma su cukrumi, uogiene arba kaip kas nori.
Reikės:
padžiūvusio batono;
2 kiaušinių;
2 v.š. cukraus;
200 ml pieno;
Taip pat galima įdėti cinamono, medaus.
Kiaušinius su pienu ir cukrumi išplakame. Kelioms sekundėms pamerkiame batono riekes, pamirkome ir dedame į keptuvę su sviestu. Pakepame, kol gražiai paskrus.
Skanaus!