Puikus užkandis, derantis su tokiais patiekalais kaip moliūgų sriuba, sumuštinis su vištos krūtinėle, o ir be galo praverčiantis kelionėse, ar kai reikia papuošti pyragus bei kitus desertus. Vardinti, kaip ir su kuo obuolių traškučiai tinka, prireiktų gerokai daugiau žodžių, nei pačiam receptui aprašyti…
Obuolių traškučių ingredientai:
• 2 obuoliai,
• 2 šaukšteliai cinamono.
Paruošimo būdas:
- Supjaustykite obuolius kiek įmanoma plonesniais žiedais ir suklokite juos tolygiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Užbarstykite cinamono ir kepkite, kol obuoliai paskrus bei išgaruos vanduo – mažiausiai 20 minučių.
- Beje, traškučiai nebus išties traškūs, kol neatvės.
- Jei obuolius supjaustysite storesnėmis riekelėmis, jie vis tiek bus gardūs, bet ne tokie traškūs.
Patarimas:
Kepdami vis meskite akį, ar traškučiai nesvyla – jei riekelės nevienodo storio, kai kurioms taip gali nutikti.