53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Lengvi ir gardūs užkandžiai – suruoškite vasarinę puotą savo svečiams!

Lengvi ir gardūs užkandžiai – suruoškite vasarinę puotą savo svečiams!

Laukiate svečių, bet nežinote, kuo juos pavaišinti? Norite ir parodyti, kaip labai jų laukėte, ir nustebinti išskirtiniais skoniais? Pateikiame 4 gardžių užkandžių receptus, kurie tikrai taps vakarėlio ar pasisėdėjimo draugų būryje apkalbų objektu!

1. Sūrio ir kumpio užkandžiai

Reikalingi ingredientai:

  • 2 pakeliai sūrio (geriausiai tinka Chederis arba Gouda);
  • 1 pakelis kumpio;
  • Skrudintos duonos riekelių;
  • Mažų pomidoriukų;
  • Aštresnių arba paprastų alyvuogių;
  • Kivis arba citrina.

Kaip gaminti:

  1. Supjaustykite sūrį ir kumpį kubeliais.
  2. Ant duonos riekelių dėkite kumpio ir sūrio kubelius, pomidoro puseles ir alyvuogių.
  3. Gražiai išdėliokite lėkštėje ir papuoškite kivio arba citrinos griežinėliais.

2. Vegetariški špinatų ir fetos suktinukai

Reikalingi ingredientai:

  • 1 pakelis tortilijų;
  • 200 g fetos sūrio;
  • 200 g šviežių špinatų;
  • Citrinos sulčių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Pirmiausia sutrinkite špinatus su feta sūriu, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  2. Paskirstykite gautą masę ant tortilijų ir suvyniokite jas į suktinukus.
  3. Supjaustykite suktinukus į mažus gabalėlius, kad būtų patogu valgyti.

3. Daržovių salotos su avokadu

Reikalingi ingredientai:

 

  • 2 avokadai;
  • 1 raudona paprika;
  • 1 agurkas;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Citrinos sultys;
  • Druska ir pipirai.

Kaip gaminti:

  1. Supjaustykite avokadus, papriką, agurką ir svogūną.
  2. Užpilkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Gerai išmaišykite ir patiekite ant stalo.

Riešutų ir medaus pyragaičiai

Reikalingi ingredientai:

  • 200 g riešutų mišinio (egzotinių riešutų, migdolų, lazdyno riešutų);
  • 3 šaukštai medaus;
  • 100 g sviesto.

Kaip gaminti:

  1. Riešutus sutrinkite į miltelius.
  2. Sviestą ir medų ištirpinkite.
  3. Į sviesto ir medaus mišinį suberkite susmulkintus riešutus.
  4. Gautą mišinį kruopščiai išmaišykite ir išdėliokite ant kepimo skardos, uždėkite ant viršaus maisto plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą.
  5. Po 2-3 valandų išimkite ir supjaustykite mažais kvadratėliais.
  6. Patiekite svečiams kaip saldų užkandį.

Šie užkandžių receptai yra ne tik lengvi ir greitai pagaminami, bet ir suteiks įvairių skonių puotą vakarui su svečiais. Juk jausmas, kai matote, kad artimieji ir draugai mėgaujasi maistu, kurį jūs paruošėte, yra neįkainojamas.

Mano išsaugoti straipsniai