Paprastas receptas, kuris patiks ne tik vegetarams.
Reikės: 2 raudonų pailgų saldžiųjų paprikų, 2 geltonų pailgų saldžiųjų paprikų, 2 skiltelių česnakų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 1 šaukšto šviežių susmulkintų bazilikų.
Paprikas perpjaukite išilgai, sėklelių neišimkite. Česnakus, pipirus ir bazilikus sumaišykite su aliejumi, juo apšlakstykite paprikų puseles ir dėkite ant įkaitintų grotelių odele į apačią. Kepkite apie 10 minučių. Apkepusias ir suminkštėjusias paprikas sudėkite į plokščias lėkštes, uždenkite folija ir palikite 20 minučių. Tada jau išimkite sėkleles.
Varškės kremui paruošti reikės: 200 g varškės (9 proc. riebumo), 2 skiltelių česnakų, 3 šaukštų grietinėlės (13 proc. riebumo), žiupsnelio druskos.
Visus produktus gerai išmaišykite. Paprikų puseles išdėliokite lėkštėse, į kiekvieną įdėkite po šaukštą varškės kremo. Beje, parduotuvėse yra didelis pasirinkimas varškės kremo su įvairiausiais priedais.
ALTERNATYVA I
Keptas paprikas dar galima ir pamarinuoti. Sumaišykite citrinų sultis arba šlakelį acto su smulkintais česnakais, druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Šiuo marinatu užpilkite keptas paprikas ir palaikykite 10 minučių.
ALTERNATYVA II
Kepti paprikas galima dar ir kitaip. Nesupjaustytas dėkite labai arti žarijų, kad jų odelė apdegtų iki juodumo. Žinoma, kruopščiai vartykite, kad apdegtų vienodai iš visų pusių. Tada sumeskite į paruoštą šalto vandens dubenį. Apdegusi odelė nusilups labai lengvai. Tada perpjaukite, išimkite sėklas. Paprikos bus nepaprastai švelnaus skonio su dūmų kvapu.