Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Savaitgalio pietums: brokolių ir bulvių pyragas su fetos sūriu

Savaitgalio pietums: brokolių ir bulvių pyragas su fetos sūriu

Šį savaitgalį mūsų virtuvėje kepa bulvių košės ir brokolių pyragas su fetos sūriu. Skanus, sotus, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Sudėtis:
4 bulvės;
Sviestas;
Grietinė;
4 kiaušiniai;
Pusė brokolio;
Didelis svogūnas;
2 skiltelės česnako;
100 g fetos sūrio;
3 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų;
100 g tarkuoto kietojo sūrio;
Krapai;
Druska, pipirai.

Paruošimas:
Bulves išvirti ir iš jų su sviestu bei grietine pagaminti bulvių košę. (Galite naudoti ir nuo pietų ar vakarienės likusią bulvių košę). Į atvėsusią bulvių masę įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, pipirų, šiek tiek tarkuoto sūrio. Viską išmaišyti.

Brokolį šiek tiek apvirti. Svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti ir šiek tiek apkepinti keptuvėje. Į dubenį sudėti smulkintą apvirtą brokolį, apkeptą svogūną ir česnaką. Įberti druskos, pipirų, įdėti jogurto, įmušti 1 kiaušinį, suberti tarkuotą kietąjį sūrį ir mažais kubeliais supjaustytą fetos sūrį. Viską išmaišyti.

Į kepimo indą įpilti šiek tiek aliejaus ar patepti sviestu. Tada dėti bulvių masę ir išlyginti ją, kad susidarytų lygus pirmas sluoksnis. Ant jo dėti brokolių masę, išlyginti ir dėti į įkaitintą iki 180-200 laipsnių orkaitę. Kepti apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.

Valgyti su sviesto-grietinės padažu arba trintais pomidorais, pagardintais svogūnu ir česnaku.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai