53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Pats skaniausias močiutės obuolių pyragas

Pats skaniausias močiutės obuolių pyragas

Obuolių pyragais virtuvėse kvepėjo nuo seno. Teigiama, jog tradiciniai obuolių pyrago variantai kur kas geresni nei šiuolaikiniai. Siūlome išbandyti gardų močiutės obuolių pyragą, kuris

Reikės:

200 g margarino;

270 g cukraus;

2 vištų kiaušiniai;

360 g miltų;

5 dideli obuoliai;

kepimo miltelių;

vanilinio cukraus;

cinamono;

cukraus pudros.

Procesas:

Pirmiausiai reikia nuplauti obuolius ir supjaustyti skiltelėmis. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tuomet cukrų suberkite į išlydytą sviestą ir išmaišykite. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

Močiutės obuolių pyragas
Močiutės obuolių pyragas
Shutterstock nuotr.

Suverskite miltus į turimą masę ir išmaišykite. 2/5 tešlos masės sukrėskite ant skardos, kad ji padengtų dugną. Pusę obuolių išdėliokite ant tešlos, tada sukrėskite dar 2/5 tešlos ir apdėliokite ją obuoliais. Likusią tešlą tolygiai paskleiskite būsimo pyrago paviršiuje. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 min į įkaitintą orkaitę, 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą rekomenduojama apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai