Obuolių pyragais virtuvėse kvepėjo nuo seno. Teigiama, jog tradiciniai obuolių pyrago variantai kur kas geresni nei šiuolaikiniai. Siūlome išbandyti gardų močiutės obuolių pyragą, kuris
Reikės:
200 g margarino;
270 g cukraus;
2 vištų kiaušiniai;
360 g miltų;
5 dideli obuoliai;
kepimo miltelių;
vanilinio cukraus;
cinamono;
cukraus pudros.
Procesas:
Pirmiausiai reikia nuplauti obuolius ir supjaustyti skiltelėmis. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tuomet cukrų suberkite į išlydytą sviestą ir išmaišykite. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Suverskite miltus į turimą masę ir išmaišykite. 2/5 tešlos masės sukrėskite ant skardos, kad ji padengtų dugną. Pusę obuolių išdėliokite ant tešlos, tada sukrėskite dar 2/5 tešlos ir apdėliokite ją obuoliais. Likusią tešlą tolygiai paskleiskite būsimo pyrago paviršiuje. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 min į įkaitintą orkaitę, 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą rekomenduojama apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra. Skanaus!