Puikus užkandis, derantis su tokiais patiekalais kaip moliūgų sriuba, sumuštinis su vištos krūtinėle, o ir be galo praverčiantis kelionėse ar kai reikia papuošti pyragus bei kitus desertus. Vardinti, kaip ir su kuo obuolių traškučiai tinka, prireiktų gerokai daugiau žodžių, nei pačiam receptui aprašyti…
Reikės:
2 obuolių,
2 šaukštelių cinamono.
Įkaitinkite orkaitę iki 120 ºC laipsnių. Supjaustykite obuolius kiek įmanoma plonesniais žiedais ir suklokite juos tolygiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jei obuolius supjaustysite storesnėmis riekelėmis, jie vis tiek bus gardūs, bet ne tokie traškūs.
Užbarstykite cinamono ir kepkite, kol obuoliai paskrus bei išgaruos vanduo – mažiausiai 20 minučių. Beje, traškučiai nebus išties traškūs, kol neatvės.
Patarimas. Kepdami vis meskite akį, ar traškučiai nesvyla – jei riekelės nevienodo storio, kai kurioms taip gali nutikti.
Galima gaminti ir džiovyklėje
Obuolius galima džiovinti ir džiovyklėje – tada nereikės tokios priežiūros, kaip kepant orkaitėje. Geriausiai tinka rūgštūs ar saldžiarūgščiai, vėlyvesnių veislių obuoliai. Kad riekelės nepatamsėtų, 3–5 minutes palaikykite jas citrinų sultimis parūgštintame vandenyje, apdžiovinkite kambario temperatūroje ir dėkite į džiovyklę. Padėklus galima kaitalioti vietomis, kad vaisiai greičiau ir tolygiau džiūtų.
Džiovinti obuoliai – tai puikus pyragų, apkepų įdaras. Sumalus juos kavos malūnėliu, tinka įberti į košes, pudingus, suflė ir kitus desertus. Jais galima pagardinti net ir žolelių arbatą. O ir į nesaldžius kepinius tinka įberti.