Gal būtent šiandien išbandysite šį salotų receptą?
Sudėtis:
Lapinės salotos;
Svogūno galva;
Laiškiniai svogūnai;
Skiltelė česnako;
2 pomidorai;
Nedidelė cukinija;
Raudonoji paprika;
Krapai;
Aliejus kepimui;
Sojų padažas;
Citrinos sultys;
Smulkinti saulėje džiovinti pomidorai;
Druska, pipirai.
Paruošimas:
Į lėkštę dėti suplėšytus salotų lapus, nedideliais gabalėliais pjaustytos pomidorus. Į keptuvę dėti susmulkintą svogūną, česnaką ir šiek tiek pakepinti. Vėliau į keptuvę sumesti storokais šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir raudonąją papriką.
Bekepančias daržoves pagardinti druska, pipirais, įdėti šaukštelį smulkintų saulėje džiovintų pomidorų (tokių, kurie būna mažuose indeliuose ir yra su aliejumi), įspausti citrinos sultis (pagal skonį).
Kai daržovės suminkštėja, nuimti keptuvę nuo ugnies, įpilti šlakelį sojos padažo ir pabarstyti krapais. Keptuvėje turėtų likti nemažai aliejaus su įvairiais pagardais, susimaišiusiais skoniais – tai ir bus salotų užpilas.
Apkepintas daržoves sudėti ant lėkštėje sudėtų salotų lapų su pomidorais. Viską pabarstyti svogūnų laiškais ir gardžiuotis!
Skanaus!
Šaltinis: jaukunamuose.blogspot.com