Paprastai paruošiamas užkandis, kuris niekuomet nenuvilia. Gal pats metas jį išbandyti?
Sudėtis:
6 tortilijų (apvalių, vidutinio dydžio) lakštai;
200 g maskarponės sūrio;
Pora šaukštų grietinės;
Sauja žalių konservuotų alyvuogių;
Pora raugintų agurkų;
Pundelis krapų;
Pora šviežių agurkų;
200 g sūdytos lašišos.
Paruošimas:
Maskarponės sūrį sumaišyti su labai smulkiai sukapotomis alyvuogėmis, raugintais agurkais ir krapais. Tam, kad masė nebūtų per tiršta, įdėti porą šaukštų grietinės. Druskos į masę nedėjau, nes rauginti agurkai ir alyvuogės suteikia pakankamai sūrumo.
Masę tepti ant tortilijų lakštų. Viename lakšto šone dėti ilgomis juostelėmis supjaustytą agurką ir lašišą (kaip ruošiant sušį) ir susukti. Susuktas tortilijas suvynioti į maistinę plėvelę ir kelias valandas palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant supjaustyti gabalėliais.
Skanaus!
Šaltinis: http://jaukunamuose.blogspot.com/