Atsigaivinkite pačių gamintais ledais, be kurių kiekvienas mūsų neįsivaizduoja karštų vasaros dienų. Kol dar galime pasidžiaugti paskutinių braškių derliumi, paįvairinkime savo receptų užrašus šiuo gaiviu desertu.
Ledams pasigaminti reikės:
5 kiaušinio trynių;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės pieno;
1 stiklinės grietinėlės (35% riebumo);
1 stiklinės pjaustytų braškių;
Mažo ryšulėlio rabarbarų;
1 citrinos sulčių.
Pirmiausia pasiruošiame rabarbarus: supjaustome juos mažais gabaliukais, užpilame pusę stiklinės cukraus, citrinos sulčių ir statome kaitinti ant ugnies. Verdame, kol rabarbarai suminkštėja ir masė pasidaro tiršta, t.y.didžioji dalis vandens išgaruoja. Paliekame rabarbarus ataušti.
Tuo tarpu supilame pieną ir grietinėlę į kitą puodą ir statome kaitinti iki užvirimo. Trynius sumaišome su likusia cukraus dalimi ir plakame, kol cukrus ištirps, o masė taps tiršta ir balsva. Karštą pieno ir grietinėlės mišinį po truputį, daug maišant, pilame į trynių plakinį, tada vėl statome ant ugnies ir maišydami kaitiname, kol masė ims tirštėti. Paliekame atvėsti.
Sumaišome kartu su rabarbarais ir gerai atvėsiname šaldytuve. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, tuomet tiesiog naudokitės gamintojų instrukcijomis. Tačiau galime apsieiti ir be to. Taigi atvėsintą masę sudėkite į šaldymui skirtą indą, geriausiai tiktų plačių skersmenų, ir dėkite į šaldiklį kelioms valandoms. Kas kelias valandas išimkite ledus iš šaldiklio ir gerai permaišykite, kol masė ims tapti pakankamai tiršta. Tuomet įmaišykite pjaustytas braškes ir palikite ledus stingti dar kelioms valandoms arba per naktį. Belieka apsišarvoti kantrybe ir greit galėsite kviesti draugus puotauti.
Skanaus!