Turkiškas migdolų pieno pudingas (Keşkül)
4 asmenims reikės:
1 ½ l pieno;
1 stikl. maltų migdolų;
½ stikl. cukraus;
1 valg. š. kukurūzų krakmolo;
2 valg. š. ryžių miltų;
1 arb. š. migdolų ekstrakto;
Migdolų ir pistacijų papuošti.
1. Maltus migdolus suberkite į puodą ir užpilkite pienu. Dėkite į šaldytuvą pastovėti apie 2–3 valandas, kad labiau jaustųsi migdolų skonis.
2. Tada suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir ryžių miltus, viską gerai išmaišykite, kad neliktų jokių gumuliukų. Dėkite ant vidutinio stiprumo ugnies ir užvirkite. Kai pradės virti, vis maišykite nesustodami, nes pienas gali greitai prisvilti. Supilkite migdolų ekstraktą ir virkite apie 5 minutes. Pudingas turi šiek tiek sutirštėti.
3. Nukelkite nuo ugnies ir pudingą supilstykite į dubenėlius. Palikite atvėsti apie 1–2 valandas.
4. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais migdolais ar pistacijomis.
Daugiau turkų virtuvės paslapčių ir receptų, kurių autorė lietuvė Jolita Koruklu, gyvenanti Turkijoje, rasite šioje knygoje: